Vidste du at nordisk sommerhusstil hitter rundt om i verden?

Vi har alle sammen forskellig smag til indretning og design af vores sommerhuse, og heldigvis for det – ellers ville det hurtigt blive meget trivielt og kedeligt rundt om i sommerhusbyerne i landet.

Men vi har dog nogle træk i designet som går igen her i Skandinavien, og det er omverden efterhånden blevet klar over – og rent faktisk så meget at de er begyndt at kopiere vores stil og designs.

Ifølge en artikel hos Berlingske – er det firmaer som DR, Noma og IKEA som har været med til at sætte indretningstrenden verden over. Men hvorfor har netop disse firmaer/medier været med til at sætte en Skandinavisk trend og omtale verden over?

DR har de senere år haft nogle danske serier som b.la. har hittet i USA (Forbrydelsen, mfl.) som har gjort at folk har fået øjnene op for Danmark og ikke mindst den måde vi vælger at indrette vores boliger på.

nordisk

Ligeledes har NOMA sat Danmark på verdenskortet med kåringen som verdens bedste restaurant, hvilket har gjort at folk rent faktisk ved hvad København er, hvilket fx mange amerikanere ikke vidste for blot 20 år siden.

IKEA udvider konstant deres forretninger i nye lande, hvor de b.la. de senere år er kommet ind på det asiatiske marked, som ligeledes har gjort at de har fået øjnene op for vores enkle men pæne måde at indrette og designe på.

Hvordan udlandet ser vores indretning stil
Når de tænker på skandinavisk sommerhusstil, så falder tankerne på rå natur, norske fjelde, Sveriges Småland og de flotte danske kyster.
Det er kombinationen af rå natur, simple enkle farver og lyse nætter som de i udlandet er begyndt at designe efter.
Netop derfor har IKEA i deres 2014 kollektion valgt at satse på den Skandinaviske sommerhusstil, og det er ikke kun i Europa men verden over – hvilket skulle være en kæmpe succes.
Så uanset om du holder sommerferie i sommerhuset i år, eller vælger at rejse sydpå til varmere himmelstrøg – så vil du måske stadig kunne holde ferie i ”skandinaviske” omgivelser. Du kan læse mere i denne spændende artikel: http://www.b.dk/bolig/nordisk-sommerhusstil-hitter-i-hele-verden

You may also like...