Udnyt ferien og brug sommerhuset som base til sommerens jagtture

Med en bred interesse for jagt er det muligt at jage hele året. For vidste du, at det også er muligt at jage et par måneder om sommeren? Du behøver altså ikke presse alle dine jagtture ind i efteråret og foråret, men kan udnytte sommerferien og de lune dage til en god, lang jagttur.

Vi danskere er vilde med vores sommerhuse. Vi køber, lejer og låner, så vi kan få en bid af den særlige danske sommerstemning, der rammer hele landet fra juni til august. En skål friske jordbær med fløde smager altså bare bedre på sommerhusets terrasse end hjemme blandt vasketøj, børnenes lektier og de andre pligter i hverdagens trummerum.

Hvis du ikke selv har et sommerhus, har vi i Danmark heldigvis en næsten uudtømmelig mængde sommerhuse til udlejning. Det er blot at søge efter ledige udlejninger i dine ferieuger, bestille og så glæde dig til at pakke bilen med jagtgrej, badetøj, strandhåndklæder og brætspil

Klæd dig rigtigt på i det lune vejr

Normalt når du pakker til sommerhuset, er det badetøj, T-shirts, klipklapper og andet sommertøj. Men hvis du planlægger at gå på jagt om sommeren, skal du tænke grundigt over, hvad du pakker. Du kan ikke gå på jagt i shorts, hvis du skal sidde på skovbunden i flere timer, trave gennem buske og krat og samtidig være lydløs, så dyrene ikke hører dig.

Et par lette bukser, som du kan ånde i, er et godt sted at starte, samt et par lette travesko, som du ikke kommer til at koge i, når temperaturerne stiger midt på dagen. Overkroppen er det sted, du nemmest kan regulere varmen i løbet af dagen. En T-shirt i et glat, åndbart letvægtsstof er en god idé, og så kan du bygge et lag ovenpå med en jagttrøje, der giver lidt ekstra varme på de kølige morgener eller en overskygget dag.

Du kan finde forskellige jagttrøjer hos friluft.dk, som du kan bruge til jagt om sommeren. Friluft.dk har et stort udvalg af jagttrøjer i forskellige materialer, så du har masser at vælge imellem. Trøjer til sommerjagt skal ikke være for tykke, så kig for eksempel efter en tynd fleecetrøje, der både virker varmeisolerende og er åndbar. Og så husk, at du sagtens kan bruge din sommerfleece som et lunt mellemlag, når du går på jagt i de kolde måneder. Du skal blot huske et baselayer indenunder og et vind- og vandtæt yderlag.

Råbukjagt med sommerhusstemning

De store jagtsæsoner ligger ikke om sommeren, men det betyder som sagt ikke, at du skal undvære jagt i de varme måneder. Du har nemlig en periode, hvor du må tage på råbukjagt – mere specifikt medio maj til medio juli. Så er det bare om at undersøge, hvor du må gå på bukkejagt tæt på dit sommerhusområde, pakke udstyret og klæde dig godt på til en sommerjagttur.

Der er også noget helt særligt ved at tage hjem til familien eller vennerne i sommerhuset efter en dag på jagt med friskt kød og gode historier over aftensmaden. Og hvis du elsker kombinationen af jagt og sommerhus væk fra hverdagens rutiner, kan du selvfølgelig også gøre det uden for sommersæsonen.

Du kan sagtens booke et sommerhus i de store jagtsæsoner i foråret og efteråret. Det giver også en helt anden stemning, når du om aftenen vender hjem med byttet og kan lune dig indenfor med den hyggelige sommerhusstemning, mens vinden hyler udenfor.

You may also like...