Tips til at tiltrække lejere til dit sommerhus

Et tiltalende sommerhuset er nemmere at leje det ud, og nu er foråret over os, og det er tid til at komme lidt i gang med haven og huset.

Derfor kommer der her nogle tips til, hvordan du kan pifte sommerhuset op med simple tiltag for at tiltrække lejere.

Sørg for ekstra sovepladser

Det er altid en fordel, hvis der er plads til flere overnattende i dit sommerhus. Det gør det muligt for grupper af forskellig antal gæster at leje sommerhuset, så det ikke er antal sengepladser, der begrænser folk i at leje netop dit sommerhus.

Hvis du ikke har et hav af soveværelser i sommerhuset, er det intet problem. Der er lette løsninger, du kan benytte dig af, som gør det muligt for flere overnattende i dit sommerhus.

Nogle vælger at bygge et lille anneks i haven for at øge antal sengepladser, uden at det gå udover pladsen i selve sommerhuset.

Andre vælger at få bygget en hems, hvis indretningen i sommerhuset tillader dette. Du kan også sørge for, at sofaen kan slås ud, eller at der er flere madrasser til rådighed i huset.

Lyst, åbent og rummeligt

Ikke alle sommerhuse har flere hundrede kvadratmeter at gøre godt med. Det kan derfor være en god idé at få sommerhuset til at virke større, så gæster ikke føler, at sommerhuset virker trængt.

Først og fremmest kan du med fordel vælge lidt mindre møbler, der ikke tager for meget af pladsen.

For meget nips kan ligeledes virke rodet og uoverskueligt – hav pynt og hyggeligt interiør stående rundt omkring samt lidt vægpynt hængende på væggene, uden det tager overhånd.

Fotoet “gulvmaling” er lånt fra malgodt.dk.

Derudover er det en god idé at vælge lyse møbler, så det ikke virker for mørkt og småt indendørs.

Alle flader i huset kan ligeledes males hvide for at skabe en effekt af mere rumlighed i sommerhuset. Det behøver ikke at koste en formue – væg- loft og gulvmaling af høj kvalitet kan sagtens findes til gode priser, uden det sprænger budgettet.

Prioriterer du dette, vil du give lejeren følelsen af, at personen får mere plads for pengene.

Skab sommerhus-stemningen

Mange tager op i sommerhus for at komme væk fra den travle hverdag. Det betyder, at du med fordel kan indrette sommerhuset ligeledes. Dyre designermøbler og fint bestik, som gæster er bange for at ødelægge, er ikke nødvendige.

I stedet kan du købe unikke ting på diverse loppemarkeder, som med lidt knofedt og maling hurtigt kan blive piftet op. Det vil være med til at skabe en sjov, hjemlig og ikke mindst hyggelig stemning.

Opdater køkkenet

Mange forbinder køkkenrenoveringer med skyhøje priser. Men du kan gøre enkle ting ved dit køkken, som vil give køkkenet et helt andet udtryk. Et pænt, ordentligt og funktionelt køkken vil nemlig være med til at tiltrække lejere.

Eksempelvis kan du skifte grebene i køkkenet. Det vil være en mindre ændring, men som rent udseendemæssigt vil betyde meget.

Samtidigt kan du også male køkkenskabene, hvis du er blevet træt af den nuværende farve, eller hvis malingen er ved at være slidt. Det er noget, du nemt selv kan gøre, uden du skal kontakte diverse professionelle. Hurtigt kan du få fornemmelsen af et nyt køkken uden at udskifte hele det nuværende køkken.

Sørg for at Internet og elektronik virker

Mange sommerhuse har diverse apparater som radiator, bruser, brødrister og fjernsyn. Hvis lejerne bliver lovet disse ting, er det vigtigt, at de virker. Sørg derfor for dette, så du ikke ender med utilfredse gæster.

Har lejerne glædet sig til at se DR fredag aften, vil de hurtigt blive skuffede, hvis fjernsynet eller internetforbindelsen ikke fungerer. Det kan i sidste ende med, at de ikke vil leje sommerhuset igen eller vil anbefale det til andre.

Opdater husets ydre

Førstehåndsindtrykket har ofte en stor betydning– også når det kommer til huse. Så snart lejerne kommer til huset, skal de fanges af sommerhuset og ikke blive ramt af skuffelse.

Står huset mere eller mindre forfaldent med uklippede hække, døde planter og afskallet maling på træværket, risikere du dette. Sørg derfor for simpel vedligeholdelse, så de mest basale ting er i orden.

You may also like...