Styr på designet og udtrykket i sommerhuset

Mode er meget mere end blot tøj, sko, tasker og ure. En af de lidt dyrere former for mode, er når det handler om interiør og boligindretning – også af sommerhuse. Nogle mennesker køber deres møbler i Ikea, imens andre vælger de dyre designerløsninger. Det er en meget individuel beslutning, som selvfølgelig afhænger af ens stil og økonomi.

Men er det nu fornuftigt at købe designermøbler til sommerhuset, og hvad er det egentlig man får for sine penge? Det vil jeg kigge lidt nærmere på i denne artikel.

1. Stor signalværdi

For en virksomhed er det lidt anderledes, end for en privatperson – For en virksomhed kan det sende mange positive signaler, hvis man har den rette indretning med stil og designermøbler. Når man som virksomhed lever af at sælge, og har mange kunder på besøg hos virksomheden, er det vigtigt at give et godt indtryk. Her kan en god indretning med moderigtige designermøbler netop sende de nødvendige signaler om, at man har styr på virksomheden, så kunden vil gå derfra med et godt indtryk.

For en privatperson gælder lidt det samme. Godt nok handler det ikke om at sælge og skabe nye kundeforbindelser gennem sine møbler, men det handler derimod om, at kunne kommunikere og vise nogle af sine personlighedstræk og sin smag til de venner og bekendte, man har på besøg derhjemme.

Signalværdien i møbler er nemlig enorm stor, og ligesom Ikea møbler altid er forbundet med unge og studerende, og en træ-gyngestol er forbundet med bedsteforældre, så er designermøbler forbundet med moderigtige mennesker, der har styr på deres liv.

Du kan også rykke dit sommerhus et par kategorier op i folks bevidsthed ved at placere et par gode designmøbler. Du kan ligeledes arbejde med designet på hjemmesiden for sommerhuset, hvis du selv udlejer. Flere og flere udlejer selv, da det er lettere at administrere, og ofte sker det over nye sider som AIrBNB etc.

Laver du din egen hjemmeside om huset, kan det være en fordel at gøre det i et system som er let at vedligeholde, som fx. WordPress. Der er findes mange dygtige wordpress programmører, og en af dem er Codemakers, som laver rigtig skarpe løsninger til danske kunder.

2. Høj værdi ved gensalg

Designermøbler som er brugte, har højere gensalgsværdi, end møbler du har købt i Biva eller Ikea. Så udbetalingen til et designmøbel kan godt være høj, men den bevarer meget af værdien, så hvis du engang vil skille dig af med det, kan en stor del af pengene hentes hjem igen ved et videresalg.

Til selv små lejligheder er der også mange designermøbler som kan skabe rigtig meget værdi, som fx. de klassiske FDB stolene (se her).
Faktisk er det sådan, at køber du de helt rigtige møbler, og er du lidt heldig med valg af den rette designer, så kan du ende med, at møblerne stiger i værdi, jo ældre de bliver. Det er selvfølgelig i få tilfælde, men det er muligt. Især hvis man f.eks. vælger et produkt, som stopper med at blive produceres, som så pludselig bliver meget populære.

3. Bliver ved med at være mode

Køber du det helt rette design, så vil du få et møbel, som (modsat tøj, sko og tasker) ikke er gået af mode igen om et år. Det smarte ved de kendte designermøbler er nemlig, at de aldrig rigtig går af mode. Tag f.eks. klassikere fra Arne Jacobsen, mfl. Med de rette møbler, kan du sikre indretningen i mange år fremover. Moden skifter, men designklassikerne bliver kun hottere og hottere.

You may also like...