Skab en stemning med godt design

Vi har garanteret alle gode minder fra vores ferier. Især vores sommerferier ynder vi at bruge på noget kvalitetstid med dem, vi holder af. Jeg kan selv huske, hvordan vi, da jeg var barn, tog med familien til Sydfrankrig flere år i streg.

Jeg kan huske varmen, maden, vandet og ikke mindst stemningen og atmosfæren.

stringray

Stemning og atmosfære er netop 2 af de ting, der er enormt vigtige for vores ferier og måden hvorpå vi mindes dem. Stemning og atmosfære bliver til dels skabt af de mennesker vi omgiver os med, men det bliver i høj grad også skabt af de omgivelser, vi er i.

Hold det dansk

Er du sommerhusejer, er det derfor enormt vigtigt at fokusere på den stemning og atmosfære, der er i dit sommerhus – og det kan du bedst muligt gøre igennem din indretning.

Mange der vælger at tage på ferie i Danmark og lejer et sommerhus her, gør det for at opleve den typisk danske og skandinaviske kultur. Det er eksempelvis de færreste, der forventer at komme i et dansk sommerhus, som er indrettet med rustikke murstensvægge, vinkælder, store massive dobbeltsenge i mørkt træ og vinranker, som snor sig op ad læ-hegnet ude ved terrassen.

Det vil være et normalt syn i Italien, men har du lejet et dansk sommerhus, forventer du ikke at træde ind i et italiens-indrettet hjem.

En af de elementer der kan give huset et touch af god stil er Stingray gyngestolen (pointing.dk). Den er godt dansk design til fornuftig pris!

Brug stereotyperne

Et dansk sommerhus skal altså indfange ånden af dansk kultur. Her gør det heller ikke noget, at gøre det lidt stereotypt eller karikeret. Indretningen må derfor gerne indeholde ting, som du normalt ikke vil finde i et dansk hjem. Har du et sommerhus ude ved kysten, så er det eksempelvis oplagt at bruge groft reb som loftslister, glas med muslingeskaller eller flade sten i vindueskarmene er også en gammel klassiker.

Hvis man ønsker at skabe den gamle klassiske vesterhavnsstemning, kan man med fordel lade sine drikkeglas skifte ud med senneps-glas, da det før i tiden var et gammelt trick for uheldige sommerhuslejere, der kom til at ødelægge et glas, at skifte det ud med et tomt sennepsglas.

Hvad væggene angår, så er det vigtigt at holde dem i lyse farver, så sommerhuset virker frisk og rummeligt. Et andet godt trick er, at lade være med at bruge for mange store og massive møbler, da de vil få rummene i sommerhuset til at virke mindre.

Anvend i stedet møbler af et lidt mere let og elegant design, men undgå at de bliver “for pæne”, da de så vil stå i kontrast til den ellers meget natur-inspireret indretning, der tit er brugt ved vesterhavet.

Undgå at virke desperat

Sidst men ikke mindst, så undgå at bruge danske flag, hvis du gerne vil udleje huset til udenlandske turister – en flagstang i haven er ok, men brug det ikke indendøres.

Turisterne skal nemlig gerne kunne fornemme den danske stemning igennem sommerhusets indretning og ikke få den presset ned over hovedet ved at se på vores flag uanset hvor, de kigger hen. Det vil blot virke som et desperat og akavet forsøg på at få huset til at virke dansk.

Vil du gerne se eksempler, der kan være til inspiration for dit sommerhus’ indretning, kan du både se billeder og læse flere gode tips i Mad og Boligs artikel ved at klikke her.

God indretningslyst og nyd dit sommerhus.

TIP: læs mere her om indretning af køkkenet og hvidevarer til huset.

You may also like...