Standarders betydning for danske sommerhuse

Til dagligt tænker de færreste af os over, hvad standarder er, og hvor stor en betydning de har for vores liv samt alt omkring os. Dette gælder også for de danske sommerhuse. For hvordan ville de egentlig se ud, hvis der ikke fandtes standarder?

Læs med herunder.

 

Hvad er en standard overhovedet?

Forestil dig at pæren ikke passede i din lampe eller hvis dit usb-stik ikke kunne sættes ind i nogle computere overhovedet. Dette lyder måske utænkeligt, men det ville faktisk være realiteten, hvis det ikke var for standarder.

Standarder er nemlig regler og en slags guide for, hvordan man skal producere produkter, som eksempelvis usb-stiks eller pæren til lampen.

Faktisk findes der standarder for alt, du kan forestille dig. Alt lige fra hvordan man skal producere gummi, dæk og til specifikationer på emballage.

Der findes også vejledning vedrørende brandsikring af fritliggende parcelhuse, helt eller delvist sammenbyggede enfamiliehuse samt sommerhuse.

Bagstaveligt talt alle produkter i verden, som du kan forestille dig har standarder, der sikrer en høj kvalitet samt, at elementer fra hverdagen passer sammen.

blade

Sommerhuse uden standarder

Uden standarder ville danske sommerhuse være farlige og faldefærdige domiciler, der ikke ville sætte rammerne for hygge, ligesom de gør i dag.

Faktisk ville det være direkte livsfarligt at tage en tur i sommerhus. Du ville ikke kunne slappe af, da materialerne, der var brugt til bebyggelsen ikke ville være sikre nok. Du ville ikke have garanti for, at huset stod helt oprejst i morgen i princippet. Der er mange ting, der ville være anderledes, men heldigvis sikrer standarder, at vi alle kan føle os trygge, når vi besøger de danske sommerhuse.

Dansk Standard (DS) er Danmarks standardiseringsorganisation, der varetager både den nationale og internationale standardisering.

DS har lavet denne grafik, der meget godt viser, hvordan de danske sommerhuse ville se ud uden standarder.

 

 

You may also like...