Sommerhuse med nordisk stil hitter

Lyse trægulve, få nipsting og solen strømmende ind af store vinduer, det er en del af opskriften på indretningen i et typisk dansk sommerhus.

Sommerhuse i norden har de seneste år fået udenlandske journalisters opmærksomhed.

Det er sket i takt med, at norden har fået stigende opmærksomhed både hvad angår vores mad og boligindretning.

sommerhus

Danmark er bla kommet på verdenskortet igennem den efterhånden meget kendte restaurant Noma i København, ligesom andre af landets restauranter også har modtaget michelinstjerner.

Enkel indretning

I norden er der noget ganske særlig over lyset.

Vi byder solens stråler indenfor i vores boliger.

Mange sommerhuse langs de danske kyster har store vinduespartier rettet mod vandet, så solens stråler kan strømme ind og så vi kan nyde udsigten ud over havet.

Husene indrettes med lyse trægulve, lette møbler og få nips ting inspireret af havet.

Farverne der bruges i indretningen er fra en lys palet, ofte får naturens farver lov til at dominerer. De farver der ellers finder vej indenfor er ofte blå i forskellige nuancer, hvilket leder tankerne hen på havet.

blue-bird

I Danmark er der variation i hvilke farver der oftest bruges.

I Skagen er gul den dominerende farve på husene vægge, imens taget er af rødt tegl.

Andre steder i landet vil man se de små strandhuse være malet i blå farver, enkelte steder med hvide striber og nogle er endda malet i pastel farver.

Den nordiske indretning adskiller sig markant fra, hvordan ferieboliger indrettes i fx Sydeuropa.

Her er det ikke ualmindeligt, at ferielejlighedens vægge er malet i en markant gul, grøn eller violet farve, hvilet ligger langt fra de hvide vægge i Danmark.

billeder

Udsmykningen på væggene og de forskellige nips ting, er ofte mange og har et præg af soveniers over sig.

Da solen disse steder er langt stærkere end i Danmark, er der persienner, tunger gardiner og markiser foran vinduerne og air conditonen kører konstant for, at holde temperatuen nede i rummet.

De danske somre er ikke altid så varme, her kan solen derfor få lov at strømme ind af vinduerne, nedkøling af rummet kan ske igennem et åbent vindue, hvor vinden kan få de lette gardiner til at blafre.

Hver type indretning har sin charme, og den nordiske charme er helt sikkert den enkelthed og lethed der findes her.

I Danmark er der tradition for at designe enkle lette møbler. Du kan tjekke her, om du kender dine møbelklassikere.

Nostalgi i højsæde

De gamle sommerhuse af træ i Danmark og Sverige emmer af nostalgi.

Når man træder ind i boligerne, hvor møblerne har luft omkring sig, udsmykningen er en blanding af nyt og gammelt, så er det svært ikke at få tankerne fyldt med minder fra barndommen med et strejf Astrid Lindgrens eventyr.

blomst

Måske er det netop det der tiltrækker udlandet, dette lidt naive og sorgløse univers, hvor man på sin ferie kan slappe af og lade tankerne vandre tilbage til en tid der var en gang.

Få stilen

Ikea har butikker spredt ud over hele verden, det kan være en del af forklaringen på, hvorfor udlandet har fået øjnene op for nordisk indretning.

For få måneder siden udkom en kollektion designet af Ilse Crawford, hun er godt nok ikke fra Skandinavien. Hendes firma ligger i London.

Alligevel er møblerne i denne kollektion meget enkle.

Flere af møblerne er fotograferet i noget, der kunne ligne et dansk sommerhus.

Så hvis du vil have lidt nordisk sommerhusstemning hjemme hos dig selv, kan du starte med evt at købe en daybed fra denne kollektion.

You may also like...