Skab ekstra sovepladser med vægsenge

I sommerhuse er det ofte lidt trangt med pladsen, og så kan det være en god ide at tænke lidt kreativt ift. indretningen, så man får maksimalt ud af pladsen, og de som regel begrænsede kvadratmeter.

Her er en ide som kan hjælpe med til at få udnyttet pladsen optimalt.

Vægsenge kan skabe ekstra sengepladser

Vægsenge er en amerikansk opfindelse. Det er en seng, som kan klappes op mod væggen i løbet af dagen, så man kan bruge pladsen til andet end sengepladser om dagen. Det betyder, at man får ekstra sengepladser foræret, uden at skulle inddrage plads til dem.

Hos murphybedhq.com kan du se nogle eksempler på vægsenge.

En af den mest brugte modeller af vægsengene, har et bord installeret på bagsiden, så sengen transformeres til en arbejdsplads om dagen. Se et godt eksempel på denne video:

Denne video er fra smart-rooms i København.

Mange muligheder og funktioner

Der er mange modeller og varianter af vægsengene, og har man råd til at bruge lidt ekstra penge på dem, så kan man få nogle meget kreative og flotte løsninger.

En af de fine løsninger er desuden køjesenge, som ligeledes kan klappes op ad væggen, når sengene ikke er i brug. Dette er en rigtig fin løsning til sommerhuset, hvor der sover børn, eller til ekstra senge til at udvide kapaciteten en smule.

Jo flere sengepladser der er i sommerhuset, des højere kan den månedlige leje være, så det kan være en rigtig god investering at indsætte et par vægsenge!

Vi stødte på konceptet med disse senge da vi besøgte Smart rooms i København. Der er mange gode eksempler på pladsbesparende møbler med mange funktioner, som betyder, at pladsen udnyttes på kreative måder. Det er naturligvis ikke kun relevant i feriehuset, men alle steder hvor der er brug for god og optimal udnyttelse af hver eneste kvadratmeter.

Det vil fx. sige i bylejligheder, hoteller og studieboliger. Konceptet er mest kendt fra de større byer som fx. New York og San Francisco, men er nu ved at brede sig til Europa også, hvor vi også har tendens til at bo flere og flere på mindre plads.

Specifikationer på en vægseng

Der behøves ikke indgås kompromiser med pladsen, når der skal vælges en løsning. Har man en normal loftshøjde på ca. 2 meter og 20 cm, så kan der installeres alle modeller. Har man derimod lavere til loftet, må man vælge en model uden hylder og opbevaring over sengedelen.

Bredden går oftest de amerikanske mål for King Size og Queen size senge, som måler henholdsvist 193 cm × 203 cm og 152 cm × 203 cm.

Der er desuden mulighed for at man kan købe de amerikanse twin size senge, som måler 99 cm × 191 cm.

Går man efter en Europæisk standard (som eksempelvis hos Smart Rooms) så vil målene dog minde meget om Danmark, da modellerne er Italienske designs.

Med udenlandske mærker skal man være opmærksom på, at det er primært her mod nord at vi har dyner med dun, som er noget tykkere end de “duvais” eller nærmere sagt “tæpper” som man bruger sydpå og i eksempelvis England.

Se alle målene hos Vikipedia.

En billigere løsning

Det er dog ofte en temmelig dyr løsning at investere i en vægseng, og ofte en alm. sovesofa også en fin løsning.

En sovesofa kombinerer sofa og seng på en fin måde, som også er pladsbesparende, og vi har en lang række stærke designere på banen her i Denmark.

Roots-Sovesofa

Denne sofa fx. er smart, fordi den også kan foldes ud som maddrass, hvor man ligger ganske godt. Find den her.

 

 

You may also like...