Sådan vedligeholder du træværket, så det holder længere

Ved at vedligeholde dit træværk sikrer du, at det vil holde i længere tid, og der er ingen tvivl om, at alle typer af træværk har brug for at blive plejet grundigt, eftersom det bliver udsat for hårde vilkår.

Er der eksempelvis intet tag over dit udvendige træværk, bliver det udsat for al slags vejr, hvorfor det er vigtigt, at man sørger for at holde øje med det samt at vedligeholde det på den helt rigtige måde, der tilgodeser træværkets behov.

Du vil her i artiklen blive præsenteret for, hvordan du kan vedligeholde dit træværk, så det vil kunne holde i mange år fremover.

Sørg for at træværket ikke bliver udsat for fugt  

Du bør minimum en gang årligt sørge for grundigt at tjekke dit træværk, så du kan få et overblik over dets tilstand. Her bør du blandt andet være særligt opmærksom på, hvorvidt træet er råddent, om det er dækket af skimmel og alger, og om der er revner i træet, hvor der vil kunne trænge fugt ind.

Der er nemlig ingen tvivl om, at fugt er noget af det værste, et træværk kan blive udsat for, i og med at det hurtigt kan føre til svamp. Det handler således om at være særligt opmærksom på at lede regnvand væk fra træværket, og herudover er det vigtigt, at du sørger for at rengøre dine tagrender ofte. Ydermere bør du overfladebehandle træværket, da du på den måde kan forebygge svamp.

Giv træværket den rette behandling

En anden måde at vedligeholde træværk på, så det holder længere, er naturligvis ved at male det ofte, og dette afhænger blandt andet af vejrforholdene samt træets tilstand.

Herudover er det vigtigt, at du ikke blot investerer i den billigste træbeskyttelse, du kan finde, men at du rent faktisk får købt et godt produkt af høj kvalitet. Denne vil højst sandsynligt have en langt bedre holdbarhed, og herudover vil den desuden være mere pigmenteret.

Når du skal behandle dit træværk med træbeskyttelse, skal du først og fremmest gøre træet klar til behandlingen, og her kan du blandt andet benytte en slibemaskine – du kan her på siden læse forskellige anmeldelser af værktøj. Herefter skal du give træet grunder, og endelig er det tid til at dække træværket med træbeskyttelse.

Sådan vælger du den rette maling til dit træværk

Det er vigtigt at være opmærksom på, at der findes forskellige typer maling – en vandbaseret og oliebaseret maling – og i forbindelse med dette valg skal du være særligt opmærksom på, hvor god en stand træværket er i.

Herudover skal du også overveje, hvor lang tid du ønsker at bruge på at gøre træet klar, og endelig handler det også om holdbarheden.

Såfremt dit træværk er utroligt slidt og gammelt, bør du uden tvivl vælge en oliebaseret maling, hvorimod du bør vælge vandbaseret maling, såfremt dit træværk ser ganske fint ud. Dette skyldes, at oliebaseret maling vil kunne trænge utrolig dybt ind i træet og dermed gøre det modstandsdygtigt, mens vandbaseret maling har en længere holdbarhed.

You may also like...