Sådan sikrer du dit sommerhus mod indbrud

Sommerferien er så småt ved at være slut for de flestes vedkommende. Det betyder, at sommerhusområderne lige så stille bliver affolket, og det samme bliver sommerhusene. Når vi rammer efterårssæsonen, står mange sommerhuse tomme i længere perioder, og det er guf for indbrudstyve, som går på rov efter efterladte værdigenstande.

Alt for mange tænker ikke over, at store fjernsyn og andre værdier er lokkemad for indbrudstyve. Med et par simple foranstaltninger kan du sikre, at tyvene ikke går i fælden.

Udendørsbelysning med bevægelsessensorer

En af ulemperne ved de mennesketomme sommerhusområder er, at der bliver meget mørkt om natten, særligt om efteråret og i vinterhalvåret. Det giver optimale arbejdsbetingelser for indbrudstyve, som helst opererer i mørke, hvor risikoen er mindre for at blive opdaget. Derfor bør du overveje, om dit sommerhus skal udstyres med en udendørsbelysning med bevægelsessensorer.

De små sensorer, der er integreret i lamperne, registrerer selv de mindste bevægelser inden for en bestemt radius. Det betyder, at hvis en tyv nærmer sig det sted ved dit sommerhus, hvor belysningen er monteret, så bliver det oplyst med det samme.

Sikring af låse

Vil du sikre dit sommerhus bedst muligt mod indbrud, skal du sikre dine låse på samme måde som derhjemme. Det betyder, at du skal sørge for, at dine døre er udstyret med forsikringsgodkendte låse. Hvis du samtidig sørger for at have to forsikringsgodkendte låse, eksempelvis på sommerhusets hoveddør, så har du en dør, som er svær for tyven at bryde op med knoben og andre redskaber. Du kan altid rådføre dig med en låsesmed, hvis du er i tvivl om, om dine låse er forsikringsgodkendte, og så kan en låsesmed selvfølgelig også hjælpe dig ved udskiftning af låse.

Alliér dig med naboerne

Tag en snak med dine naboer sidst på sæsonen, når du ved, at I ikke kommer til at bruge sommerhuset det næste stykke tid. Informer dem eventuelt om, hvornår I planlægger at vende tilbage til sommerhuset, og forhør dig omvendt om, hvornår de er i sommerhus. På den måde har I de bedste forudsætninger for at holde øje med hinandens huse, når den ene part ikke bruger sommerhuset. I kan også lave en aftale om at tømme postkasse og aviser hos hinanden, så det ikke bliver alt for tydeligt, hvornår sommerhuset står tomt.

Andre gode råd

Det kriminalpræventive råd har flere gode råd til, hvordan du sikrer dit sommerhus mod indbrud. Et af dem er at gemme værdigenstande eller fjerne dem helt, når du ikke bruger sommerhuset. Skulle du efterlade nogle værdigenstande alligevel, kan du mærke dem. Det kan du gøre ved at opsøge din lokale politistation. De har mærkater og andre redskaber til at mærke værdigenstande. Hvis du samtidig tager billeder af tingene, er de lettere at opstøve og erstatte, hvis uheldet er ude. Sørg derudover for at trække gardinerne fra og lad gerne skabslåger være åbne, hvis du har tomme skabe, så tyven ved, at han går forgæves.

Dette er blot nogle af de måder, hvorpå du kan sikre, at dit sommerhus er sikret mod indbrudstyve. Husk at en låsesmed altid kan rådgive og vejlede dig i hvilken indbrudssikring, der passer til dit sommerhus.

Vil du vide mere om, hvordan du holder tyvene væk fra sommerhus og privatbolig, så har Keypartner lavet en video med 10 gode råd.

De har også lavet en infografik, som du kan se herunder.

 

 

 

 

 

You may also like...