Sådan rengør du din opvaskemaskine

Sidder der snavs og madrester tilbage, når opgavemaskinen er færdig med at køre? Har du generelt problemer med, at maskinen ikke vasker servicet ordentligt rent?

I så fald trænger din opvaskemaskine højst sandsynligt til at blive rengjort. Danskere har en tendens til at glemme, at en opvaskemaskine faktisk ganske ofte har brug for en kærlig hånd, men det er altså afgørende, såfremt du ønsker rene og pæne glas, tallerkner og bestik.

Her i artiklen vil du blive præsenteret for en række gode råd til, hvordan du kan gøre opvaskemaskinen rent på en hurtig og simpel måde.

Sørg for at afkalke opvaskemaskinen løbende

Det er først og fremmest vigtigt, at du sørger for løbende at afkalke din opvaskemaskine. Til dette kan du med fordel benytte citronsyrepulver, som du skal hælde i sæbedispenseren, inden du igangsætter en helt almindelig vask.

For et mere effektivt resultat kan du herefter vælge at tænde for et ekstra vaskeprogram, da maskinen dermed får mulighed for at skylle samtlige sæberester ud. Det er i forbindelse med dette meget vigtigt, at du ikke anvender citronsyre men altså citronsyrepulver, da du ellers risikerer at ødelægge maskinen.

Vask maskinen med brun sæbe eller klor

Såfremt du vurderer, at opvaskemaskinen har brug for en ekstra kærlig hånd, er der også gode råd at hente i forhold til det. Her kan du for eksempel vælge at vaske den med brun sæbe eller med klor, da det giver en særlig effektiv rengøring af opvaskemaskiner.

Vælger du at gøre det, er det også vigtigt at du kører igennem med et ekstra program efterfølgende uden sæbe, så maskinen kan blive skyllet godt igennem. Du bør desuden huske løbende at tømme filteret i opvaskemaskinen for både madrester og snavs. Det kan du gøre ved at skylle det med vand og opvaskemiddel.

Fyld opvaskemaskinen med salt, sæbe og afspændingsmiddel

Vil du opnå et endnu renere og mere effektivt resultat, er det afgørende, at du husker at fylde din opvaskemaskine med både salt, sæbe og afspændingsmiddel.

Hvis det ikke er tilfældet, kan der meget hurtigt blive dannet sæbelus, hvilket resulterer i, at sæben ikke har samme effektive funktion, når du igangsætter et vaskeprogram.

Ydermere kan det være fordelagtigt at lade bestikket, glassene og tallerkner tørre ved en meget høj temperatur efter endt program, eftersom det har en bakteriedræbende effekt.

 

Sørg for at mekanikken i opvaskemaskinen fungerer optimalt

Der er ingen, der ønsker at vaske deres dyrebare service i en opvaskemaskine, der er helt beskidt. Ved at følge ovenstående råd bør dette dog ikke være et problem, og alle trinene bør være forholdsvis simple at gå igennem. Det er desuden vigtigt, at du løbende sørger for at vedligeholde maskinen, så al skidtet og madresterne ikke hober sig op, da det i værste fald kan ødelægge en opvaskemaskine fuldstændigt.

Ønsker du en renere opvaskemaskine, kræver det naturligvis også, at mekanikken i selve maskinen fungerer optimalt, hvorfor de rette reservedele til opvaskemaskine således er det første skridt. Dem kan du heldigvis finde til overkommelige priser online.

Kilde: partexpert.com

You may also like...