Sådan bliver dit sommerhus klar til foråret

Sommerhuset er for de fleste danskere forbundet afslapning og idyl med familien i fredelige omgivelser, derfor er det også et must, at netop disse omgivelser lever op til forventningerne, så man kun skal koncentrere sig om at hygge.  Der eksisterer forskellige måder, hvorpå du kan optimere og skabe det ultimative sommerhus. Denne artikel kommer med gode alternativer til, hvordan du give dit sommerhus et pift.

De små ting gør forskellen

Det er ofte de små ting der gør forskellen når man skal indrette sig, selvom det er lækkert med et splinternyt minimalistisk og topmoderne køkken eller stue, så vil disse ikke være det samme, hvis de ikke var dekoreret med små personlige ting, der giver rummene liv.

En god måde, at give en stue liv på, er ved at hænge malerier eller billeder op, som har en affektionsværdi.  Det kan være billeder af familie, venner eller fra specielle feriesteder man har været. Det giver en følelse af hjemlig hygge og der bliver skabt en større tilknytning til sommerhuset, hvilket især er vigtigt hvis man kun sjældent får besøgt det.

Dog kan man sagtens kombinere personlige genstande med de nyeste trends og design, hvilket givet et både stilrent, men også et hjem der emmer af karakter. 

Eksempelvis, er soveværelset et vigtigt rum, der ikke må negligeres, hvorfor mange har fokus på indretning af stue, køkken osv. Soveværelset bruger vi i lige så høj grad til, at slappe af i, hvad enten det bare er en middagslur eller en god nats søvn, så kræver det gode omgivelser. I den forbindelse at have kvalitetsvarer, såsom gode puder, topmadrasser og ikke mindst nyt sengetøj på sengen.

Pejsen

Den ultimative hyggespreder er en pejs. Siden tidernes morgen har mennesket samlet sig omkring ilden og dens flammer og sådan er det stadigvæk den dag i dag. Pejsen eller brændeovnen er stadig et samlingspunkt og et sommerhus uden én af disse vil være en skam.

Hvis ikke man allerede har sådan en installeret, så er det med at få det gjort med det samme og gerne en, hvor det er muligt at se flammerne.

Derudover er et en økonomisk fordel, da man ikke behøver at bruge olie til at varme sommerhuset op med.

Hav styr på udendørsarealerne

Når sommerhuset skal gøres forårsklar, er det ikke kun inventaret og indendørsarealerne der skal være styr på. Det er i lige så høj grad omgivelserne udenfor. Sommerhuset bliver ofte forbundet med naturen og et sted hvor der ikke er alt for mange elektroniske devices, som tv, computer osv.

Da det handler om at tilbringe kvalitetstid med hinanden fremfor, at sidde og stene tv ligesom man gør derhjemme. Derfor vil det være fordelagtigt, hvis der er ideelle forhold i sommerhusets udendørsarealer.

En måde man kan kræse ekstra om sommerhusets omgivelser og evt. give sin terrasse et pift, er ved at købe de rigtige planter.

Kravet til disse planter er, at de skal være forholdsvis hårdføre og være i stand til at klare sig selv i de perioder, hvor der ikke er nogen i sommerhuset.

I den forbindelse, er det værd at have sommerhusets omgivelser med i betragtningerne, når der skal anlægges ny flora på grund af, at de fleste sommerhuse ofte ligger tæt på vandet. Derfor vil undergrunden primært være meget tør, grundet den store mængde sand.

Planter som Røllike, Pileurt, Marehalm eller Lavendel vil alle være gode at anlægge i og med de alle er hårdføre planter og ikke har behov for særligt meget vand. Dertil er de alle naturligt befindende i den danske natur, hvilke gør sandsynligheden for at de overlever en barsk vinter større.

Jacuzzi

Det er ikke kun havens planter, der kan være med til at opgradere dit sommerhus.  I samme grad vil det være en god idé, at forholde sig til sin terrasse som var det en stue, soveværelse eller et køkken.  Eksisterer der de nødvendige møbler og nips ting, som gør den til et sted man ønsker at være.

Hvis vandet i havet er blevet for koldt til at bade i og du gerne vil gøre din terrasse mere luksuriøs, så vil et ekstraordinært tiltag være, at investere i en udendørs spa og jacuzzi.

En udendørs jacuzzi kan bidrage til en afslappet atmosfære og vil være en drøm at have for enhver sommerhusejer. Fordelene ved et udendørs spa er mange.  Modsat en svømning pool kan den bruges både sommer og vinter, da vandet hovedsageligt er varmt, hvilket gør den ret hyggelig at anvende om vinteren, især hvis der er sne rundt omkring.

De fås i mange forskellige størrelser og materialer, men hvis den skal falde i ét med naturen, vil det være mest fordelagtigt at investere i én beklædt med træ, hvilket vil bidrage til en autentisk oplevelse.

Grillen

Grillen er for mange en af de vigtigste sommer gadgets, som man bare ikke må gå ned på.

Grillen er blevet synonymt med hygge og lange sommeraftener med venner, hvor man hygger med øl og god mad. Derfor vil det være en god idé at investere i en grill, der er stor nok til at flere kan stå rundt om og vende verdenssituationen og diskutere hvordan kødet skal steges.

Der er mange meninger om hvilken type grill man skal købe, hvor nogle helliger sig til kulgrill imens andre er til gasgrill.

Gasgrillen har den primære fordel, at den er nemmere at bruge og mindre tidskrævende, da den bliver varm på nul komma fem og derfor er mere beregnelig end en kulgrill. 

Brug de rigtige materialer

De fleste ældre sommerhuse har en træfacade og ligger i naturvenlige omgivelser, hvorfor det ikke er noget under, at mange netop forbinder sommerhuset med at være ét med naturen. Derfor rummer det moderne sommerhus også elementer naturen, når der skal vælges nye materialer til huset.

En god måde, at gøre sommerhuset en endnu større del af naturen er ved forsat at bruge træ, beton eller rå sten når du bygger ud, laver om eller bygger til.  Eksempelvis giver det et autentisk udtryk, hvis man lader en af væggene stå som muren oprindeligt var bygget. Derudover, kan man bruge klinker der har et mere naturmæssigt præg i badeværelset end bare en ensformig farve.

Intet må være overladt til tilfældighederne, det gælder også loftet i dit sommerhus.

Et godt og solidt loft kan være med til at sommerhuset den nødvendige følelse af frihed og afslappethed, da loftet og dens materialer ofte er afgørende for, hvor lille eller stort et rum føles.

Er der lavt til loftet vil det ofte føles klaustrofobisk.  Dertil har loftet stor betydning for, hvor godt dit sommerhus er til at holde på varmen, men også i forhold til fordelingen af lyd i rummet.

Når ferien foregår i sommerhuset foretrækker de fleste, at der ikke er uønskede lyde der generer ens nattesøvn eller imens man sidder foran pejsen og læser avis.  Der mange forskellige muligheder, for både at få et moderne loft i gode og ikke mindst naturlige materialer, men samtidig et der kan fjerne eller absorberer de fleste lyde, så muligheden for maksimal afslapning og nydelse kan finde sted. Her vil et akustikloft være at foretrække.

Ved at investere i sådan et loft vil de fleste sommerhusejere blive beriget med et loft der fjerner al uønsket rumklang.  Sådan et loft er muligt at få i både store og små rum, og er ikke specielt besværligt at få monteret.  De naturlige materialer som loftet er lavet af, medvirker, at ingen farlige stoffer bliver udledt, hvilket stemmer overens med den forestilling, som de fleste har om sommerhuse og deres tilhørsforhold til naturen. Det er muligt at finde inspiration til loft her.

You may also like...