Rygning derhjemme – og påvirkningen heraf

Det er nok ikke nogen nyhed for nogen, at rygning er usundt på enormt mange punkter, så det er der ikke nogen grund til at bruge mere tid på at prædike om. Men ved du præcis hvor meget dine omgivelser påvirkes af din rygning? Passiv rygning er en ting, men hvad med dit interiør og selve boligen? Nedenstående handler om, hvordan rygning påvirker din bolig negativt.

Sådan skader din rygningen din bolig

Når du ryger vil du, fra du tænder cigaretten til den igen er slukket eller røget færdig, udsætte sine omgivelser for passiv rygning. Hvad mange måske ikke ved eller tænker over er, at der er noget der hedder tredje parts påvirkning ved rygning. Med denne formulering tænkes der på en påvirkning overfladerne i dit hjem er udsat for når der ryges i boligen.

De partikler der udskilles under cigaretrygning og andre former for tobaksrygning sætter sig i møbler, gardiner, tapet, tæpper og alt hvad der ellers har en overflade i boligen. Hvis man har prøvet at flytte møbler for en der har røget i mange år ved man hvordan disse kan se ud efter eksponering til røg igennem en længere årrække.

4

 

Dette vil vise sig som en klistret overflade på møblerne som er svær at vaske af. Hvis det lykkes at få røgpåvirkningen vasket af vil den stadig lugte kraftigt, og på den måde stadig være sundhedsskadelig at have i hjemmet. Gardiner og tæpper suger også røglugten og farven til sig. Den der mørkegule og til tider helt brune belægning er ikke sjældent set og boligen kan sågar blive sværere at sælge når man har røget i den i mange år.

Andre påvirkninger

Noget helt andet, men lige så farligt, er brandfaren ved rygning i hjemmet. Den klassiske, som man ofte ser er, når en person i bedste mening tømmer askebægeret ned i skraldespanden som står og ulmer med gløder i en periode indtil den går i flammer og potentielt kan sprede sig til en større brand. I USA vurderes det at rygning er skyld i 1000 brandulykker som forårsager dødsfald på årsplan. Kun en ud af fire af disse dødsfald er rygeren selv, så det er igen en stærk indikator på at rygning påvirker omgivelserne.

Flere undersøgelser viser, at hver tredje ville vælge drømmeboligen fra, hvis den var præget af at der havde boet en ryger, som havde røget der i så mange år at det hang i boligen og ville være svært at fjerne. Man kan godt fjerne røgpåvirkningen fra boligen, men det koster en del og der er ingen garanti for at lugt og farve fjernes helt. Din bolig bliver udsat for mange negative påvirkninger i forbindelse med rygning, så hvis man er ryger og gerne vil ryge derhjemme anbefales det at gå ud i haven og holde røgen langt væk fra boligens indendørsarealer.

Indlægget er skrevet i samarbejde med Dampshop.dk, som står bagved de moderne e cigaretter, som kan hjælpe dig med, at undgå alle disse skader på dig og dit hjem. Besøg deres hjemmeside, og læse mere omkring mulighederne for benyttes af e cigaretter, og om de er en mulighed for dig.

You may also like...