Regler for sommerhusbeboelse

Overvejer du at flytte permanent ind i dit sommerhus? Så er der godt nyt til dig som har haft dit hus i nogle år! Der er nye regler for helårsbeboelse.

Er du pensionist og har du ejet dit sommerhus i 8 år, så kan du nemlig flytte permanent ind i dit sommerhus. Det giver mulighed for at få en rigtig lav husleje i alderdommen, som kan frigive resourcer til andre ting – fx. at rejse.

Det kan give mulighed for at man bor lidt mindre, men til gengæld bor billigt, så der er råd til at gøre nogle af de ting, som man tidligere ikke havde tid til. Skal du bruge et par tips til at bo godt på lidt plads, så kan du også tjekke www.godownsize.com.

Skal du bygge nyt sommerhus til helårsbeboelse ?

Så kan det være en god ide at starte med at undersøge nogle ting. Der er mange ting som kan spille ind på økonomien på et sommerhus, og her er nogle af de ting du kan starte med at overveje:

1) Skal sommerhuset benyttes om vinteren?
2) Skal det primært bruges til udlejning?
3) Hvilken prisklasse ligger lejen på?

Hvis du tænker at du skal bruge sommerhuset om vinteren på et tidspunkt er det vigtigt, at du ikke sparer for meget på isoleringen og bygger for tynde ydermure. Der er mange som falder for hytte-stilen, men med de nye love omkring sommerhuse, så er det vigtigt at tænke fremad, og sørge for at man ikke skyder sig selv i foden ved at bygge på en måde, hvor huset ikke kan benyttes om vinteren, hvis man nogle år fremme i tiden kunne finde på at flytte ind i sommerhuset.

Skal du bygge nyt helårssommerhus, så kan du med fordel tage fat i www.passivbolig.dk, og få rådgivning og hjælp til at bygge energirigtigt.

You may also like...