Råd til sommerhusferien med familien

Det kan være besværligt at sørge for at hele familien kommer afsted på ferie sammen, men når det lykkedes, er det vigtigt at gribe chancen.  Ofte kan det være det små sociale aktiviteter, som at spise morgenmad sammen, der kan gøre den store forskel.

Brug tid sammen

Selvom i er taget af sted til sommerhuset sammen, har mange familier tendens til at alle laver hver sit, og det skal der selvfølgelig også være plads til, men sørg for at i får noget kvalitetstid sammen.

Det kan gøres i mange afskygninger der ikke involverer at tvinge sine børn ud til et museum de bare ikke gider at bruge deres tid på, men du kan i stedet sørge for at hele familien er sammen om at lave ma.

Så får i mulighed for at lære børnene nogle fif til madlavningen, høre noget musik samtidig og bare nyde den gode stemning der ligger op til at i kan hele historier om alt mellem himmel og jord.

Sørg for at hele familien kommer ud og går nogle aftenture, det er altid hyggeligt at komme ud og se nye områder. Det er så nemt at være sociale sammen ved at gå en tur langs stranden så i kan få en aften is sammen nogle af dagene, og nyde solnedgangen.

Hele familien behøver ikke at være fast tømret hele tiden mens i er i sommerhus, alle skal have plads til at laves deres ting, men at samle familien et par gange om dagen til f.eks. madlavning, gåture eller kongespil kan gøre meget for turen.

Bedste forældre med på tur

De fleste sommerhuse er små trapper, hems eller lange gange der kan gøre det svært for ældre at bevæge sig rundt i sommerhuset.

Det betyder dog ikke at man ikke skal tage bedste forældrene med i sommerhus, børnene og dine forældre vil elske at komme af sted og hygge med familien. Så her er samlet nogle bud på hvad du skal være opmærksom på hvis du skal leje eller købe sommerhus.

Hvis det drejer sig om gangbesværede bedste forældre, skal du være opmærksom på om der er trapper i sommerhuset, da det ofte vil være en stor udfordring at komme op ad trappen og det vil hverken være en fornøjelse for dem eller dig der skal hjælpe til hver gang.

Samtidig skal du sørge for at vedkommende har en seng forholdsvis tæt på badeværelser så de ikke skal til den anden ende om natten i tilfælde af at tissetrangen pakker sig på. Desuden kan du sørge for at parkeringen er tæt på sommerhuset, så der ikke er en lang gåtur for at komme op i sommerhuset.

Hvis familien har bedste forældre der er dårligt gående, kan mange problemer der kan opstå på ferien løses ved stok eller rollator fra Livetsomsenior.dk.

 

You may also like...