Pakkelisten til en god uge i sommerhuset

Til turen og de smukke, danske strande kræves lidt af hvert, hvis man vil have det bedste ud af sin ferie. Du skal både være forberedt på strandturen, men du skal også være klar til at tilbringe tid i sommerhuset.

Hvad du derfor bør huske at tage med, kigges der nærmere på her.

Tøj til lidt af hvert

Badetøj bør stå højt på listen, hvis din sommerferietur er om sommeren og nær en strand eller med en pool. Det kan ikke understreges nok, at man fortryder sine prioriterer, hvis man tror, at man kan nøjes med at bade i et sæt undertøj. Den går ikke. Så to par badeshorts eller 1-2 sæt bikini(er) – så burde du være på den sikre side. Selvfølgelig skal badehåndklæder, solcreme og klipklapper også med i tasken, ligesom at en bærepose kan være ganske handy i de sandrige omgivelser.

Udover badetøjet er det danske vejr dog uforudsigeligt. Tre såvel som syv dage i sommerhus er ikke nødvendigvis en garanti for sol og varme. Derfor er eksempelvis en lækker, varm sweater essentiel – hvis ikke om dagen, så i hvert fald om aftenen eller til en kølig morgengåtur.

Striktrøje fra Mads Nørgaard, fundet hos lykkebylykke.dk.

På tøjsiden får du i øvrigt en hurtig liste med essentielle tøjgenstande, hvorfra du kan vælge og vrage:

  • 2x badetøj
  • 2 store strandhåndklæder
  • Sommerkjolen
  • Din varme yndlingssweater til kolde aftener
  • Et sjal til aftensolen
  • Shorts og klipklapper
  • Solhat eller kasket
  • Solbriller
  • En let jakke til når det blæser

Husk at tilpasse din garderobe til antal dage, du er afsted samt destinationen og vejret.

Husk de rette ting til at gøre sommerhuset hjemligt

Det er ikke altid, at sommerhusene er så hjemlige, som man måske kunne have drømt om. Hjemlighed er dog heldigvis noget, som man kan gøre noget ved. Vi betragter alle det ”at være hjemme” på forskellige måder, men et område er især i forhold til madlavningen.

Ønsker man at lave god mad i sommerhuset, kan man med fordel medbringe ting som krydderier hjemmefra.

På den måde slipper du for at skulle ud og købe nye krydderier til to gange madlavning eller nøjes med en smagsløs omgang. I samme boldgade kan man med fordel eksempelvis bage boller hjemmefra, så der altid er lidt til et mellemmåltid, og så du ikke behøver købe mel og alverdens andet blot for 7 dage i sommerhus.

Afhængigt af hvem du skal afsted med, kan ekstra ting hjemmefra også medbringes, som ikke har noget med mad at gøre. Spil til hyggelige spilaftener er essentielle for en familiehyggen.

De bedste og/eller ulæste bøger fra boghylden skal selvfølgelig også med, hvis du er en læsehest eller trænger til at slappe af.

You may also like...