Tips omkring opvarmning af huset

Er du den heldige ejer af en varmepumpe eller gør du dig overvejelser om en til dit sommerhus? Så kan du i dette indlæg blive meget klogere på det.

Fordelene ved en luft til luft varmepumpe

Der er mange fordele ved en varmepumpe, både økonomisk og miljømæssigt. Hvis du allerede har en luft til luft varmepumpe, har du sikkert bemærket, at din varmeregning er faldet og at indeklimaet i sommerhuset er blevet væsentligt forbedret.

sommerhus

Årsagen til dette er, at pumpen fungerer som en kilde til opvarmning, køling og udluftning, hvilket gør denne yderst populær for sommerhusejere. På trods af dette, er mange sommerhuse i dag stadig opvarmet af elvarme (160.000 ud af 220.00), hvilket kan mærkes på miljøet og pengepungen.

Som sommerhusejer bør man derfor overveje at skifte til en luft til luft varmepumpe, hvis ikke ens sommerhus er udstyret med gulvvarme eller radiatorer. Skulle ens sommerhus derimod være udstyret med gulvvarme eller radiatorer, bør man overveje at skifte til en luft til vand varmepumpe. Læs herunder fordelene ved luft til vand.

Fordele ved en luft til vand model
Hvis man har et moderne sommerhus med gulvvarme eller radiatorer, bør man overveje et skifte til en luft til vand pumpe. Et sådan skift vil nemlig betyde en betydelig besparelse på varmeregningen og et bidrag til et grønnere miljø.

Før man overvejer et skifte til en luft til vand varmepumpe skal man dog være opmærksom på, at denne udskiftning kan være omkostningsfuld. Med dette sagt er der stadig mange fordele, men tilbagebetalingstiden er længere end ved en luft til luft. Hvorfor man skal overveje hvorvidt investeringen er lønsom eller ej.

Før du vælger
Før du vælger varmepumpe er det vigtigt, at du gør dig overvejelser omkring denne. Der er nemlig forskellige ting der afgør, hvor god denne er, hvilket er altafgørende for tilbagebetalingstiden og levetiden på denne. Herudover skal du gøre op med dig selv, om investeringen er noget for dig – Der kan være helt op til 7000 kr. at spare!

Det, der afgør kvaliteten er SCOP-faktoren. Denne faktor kan forklares ved, at en SCOP-faktor på 5 kan omdanne 1 kWh strøm til 5 kWh varme. Jo højere faktor desto bedre, hvilket typisk også er et udtryk for dennes kvalitet.

Det kan derudover være en god ide, at læse om de forskellige producenter, da nogle er bedre end andre og derudover har et pænere design m.m.

Tips og tricks til dit sommerhus
I dette afsnit kan du læse om forskellige tips og tricks i dit sommerhus. Der er nemlig forskellige måder hvorpå du kan spare endnu flere penge og samtidig sikre en længere levetid på huset.

Det er også en god ide at gennemgå husets hvidevarer ift. energiforbrug.

Glem “frostfri-funktionen” og spar penge
Mange vælger i de kolde vintermåneder, at benytte sig af funktionen “frostfri”, men denne funktion er ikke altid den mest økonomiske. På trods af, at der næsten ingen varme producerers, så er en af ulemperne ved denne funktion nemlig, at blæseren kører på højtryk.

Dette resulterer i slidtage og funktionens besparelse, i form af elektricitet, er ikke større end de omkostninger der er forbundet med slitagen. På denne måde slipper du for at udskifte en blæser som kan koste omkring 2-4000 kr. at udskifte.

Invester i et serviceeftersyn
I forlængelse af ovenstående, kan man med fordel investere i et serviceeftersyn af ens varmepumpe. Med et serviceeftersyn kommer man nemlig mange reparationer i forkøbet, hvilket kan give en besparelse  i fremtiden. Derudover kan man typisk også forlænge levetiden med helt op til 10 år. Afgørende for dette er dog hvor ofte varmepumpen benyttes og hvor meget den benyttes.

Få et konkurrencedygtigt tilbud
Hvis du søger en varmepumpe eller et serviceeftersyn på denne, kan du med fordel benytte dig af GreenMatch.dk. Ved at benytte sig af deres service, er det muligt at sammenligne op til fire tilbud på grønne energikilder. Du kan derfor være sikker på, at du får et tilbud der prismæssigt er konkurrencedygtigt og som samtidigt er skræddersyet lige til dine behov.

You may also like...