Lækkert ingeniør arbejde

Er blevet ret glad for bjælkehytter. Jeg er selv vokset op med et sommerhus bygget efter bjælkehyttestilen, og det er altså en skøn atmosfære man får med sådan et hus. At sætte sig ind i hytten og tænde godt op i pejsen efter en lang gåtur på stranden, eller en kold dukkert. så bliver en weekend ikke meget bedre!

Her er et par gode eksempler på bjælkehytter:

Godt arkitekt arbejde

Godt arkitekt arbejde

Ingeniører med stil

Ingeniører med stil

Det er godt nok fra en svensk arkitekt, men jeg synes der er lavet et skønt ingeniør-arbejde med alle de vinkler, der ligesom skyder sig ud af væggene, og at alle halv væggene er lavet som en bunke bjælker er også en rigtig lækker detalje.

Jeg synes der burde være mere arkitektur som dette. Grunden til at man mest ser det længere nord på må være at det er svært at få adgang til disse bjælker i Danmark.

Ingeniører med sjæl

Jeg synes denne massive struktur med synlige bjælker giver en meget robust og lækker stemning i huset, og selvom de selvfølgelig kræver lidt mere vedligeholdelse end et almindeligt hus, så får man også noget for pengene den anden vej.

Der er for meget arkitekt arbejde som bliver for strømlinet og ensformigt. Det er oftest firkantede kasser stillet ovenpå hinanden, hvor det ene niveau er forskudt lidt i forhold til resten af huset, eller taget har en 45 graders hældning, og ellers er der ikke overladt noget til kreativiteten. Det bliver for tørt og kedeligt med dansk design og arkitektur for mig, men sådan noget hyggeligt konstruktion som dette her, det fanger mig virkelig.

Når der bliver råd

Nu er der jo krise og der bygges ikke så interessant, når der ikke er råd til det sjove, men når der kommer opsving igen (forhåbentlig) så håber jeg der er flere der vil kikke lidt nordpå og få hevet noget af denne hygge herned til Danmark også, for vi har også kolde aftener hvor det er rart at sidde en en hytte med benene pakket godt og grundigt ind i tæpper og ild i pejsen.

Et firma der kan lave arkitektur i denne stil er Constructa.dk

You may also like...