Skal jeg tilbyde internetforbindelse til lejerne i sommerhuset?

Tidligere var sommerhuset tilflugtsstedet hjemmefra samt fra fjernsynet, computeren og alt det elektroniske. Man var kun i et med naturen og sine nærmeste, men sådan er det ikke nødvendigvis i dag.

Flere sommerhuse installerer større fjernsyn, og der er mange sommerhuse, der ligeledes opstiller en computer.

Dette er der ikke noget galt i – tværtimod.

For med den voksende tilknytning til de sociale medier og andet teknologi, forventes det ligeledes fra omverdenen, at man kan kontaktes næsten hele tiden. Det vil derfor være en god idé at stille en billig bærbar i sommerhuset, således at dine gæster ikke behøver at bruge deres mobiltelefoner.

Vedligeholdelse af bærbaren

I et sommerhus er der mange forskellige lejere, og der vil derfor ligeledes være en masse forskellige mennesker, der bruger computeren. Selvom de fleste ved, hvad der er godt for en computer, og hvad der ikke er, kan man ikke altid regne med dette.

Der kan være brugere af computeren, der kommer til at downloade noget på computeren, som øger risikoen for virus. Du kan derfor med fordel installere et beskyttelsesprogram til computeren. Hvis du har en bærbar fra Apple, anbefales dette program. Er det derimod en almindelig PC, kan dette program anbefales.

Disse to programmer vil beskytte computeren imod Malware, Spyware, Trojanere, Rootkits og andet skrald, som computeren ikke skal rammes af.

Fast internetudbyder eller mobilt bredbånd?

Det er de færreste lejere, der forventer den hurtigste internetforbindelse, da man ikke opholder sig i sommerhuset flere måneder ad gangen.

Derudover spiller sommerhusenes placering også ind, da det kan være svært at få en hurtig forbindelse. Du kan undersøge de forskellige internetudbyderes dækning i lige præcis dit sommerhusområde og vælge den udbyder, som tilbyder det bedste produkt til den bedste pris.

Hvis dit sommerhus ikke bliver udlejet året rundt, kan du overveje at købe et mobilt bredbånd i stedet for at installere et fast bredbånd.

Med mobilt internet får du internettet gennem et USB-stik. Du betaler på denne måde kun for internetforbruget, hvilket vil være billigere økonomisk, hvis sommerhuset ofte står tomt.

Placering af bærbaren

Da hovedparten af sommerhusgæster lejer et sommerhus for at nyde tiden sammen og komme væk fra hverdagens jag, vil det være en god idé at tænke over placeringen af computeren.

Der er ikke nogen grund til at gøre bærbaren til en meget synlig del af møbleringen. Du kan eventuelt vælge at stille computeren på et lille afsides bord, på en reol eller lignende. Så kan gæsterne tage computeren frem, når den skal bruges, og stille computeren væk efterfølgende igen.

Der er altså ingen grund til at skaffe et helt skrivebord samt kontorstol til brug af den bærbare computer.

Det er selvfølgelig en smagssag, om man ønsker at stille en bærbar i sommerhuset.

Nogle vil måske mene, at en computer slet ikke hører til i disse omgivelser. Men med nutidens brug af sociale medier, mails osv., vil der helt sikkert være mange af dine gæster, der vil finde en bærbar meget belejlig.

You may also like...