Inspiration til oplevelser i sommerhus ved Vesterhavet

Mange danskere såvel som turister fra udlandet valfarter i stor stil til sommerhuse ved Vesterhavet i ferierne. I denne artikel vil vi se lidt nærmere på nogle af de mange oplevelser man kan opleve ved Vesterhavet.

Inspirationen kommer fra siden Mitophold.dk.

Naturoplevelser

Vestjylland byder på mange forskellige naturoplevelser, hvilket også er en af grundene til at så mange gæster Vestjylland. Udover de herlige strande er der mange skove, plantager og søer i området.

træ

Klosterhede plantage

Klosterhede er Danmarks største beplantede skov. Her har I muligheden for at få en hyggelig dag fuld af natur. I plantagen har I muligheden for at se bævere, vildt og mange andre forskellige danske dyr.

Udover de smukke naturoplevelser er det også muligt at gå på opdagelse i Danmarkshistorien i området.

Der er således mange minder fra 2. verdenskrig i plantagen, hvor det bl.a. er muligt at finde bunkere og en flyveplads.

Har man børn med er der en stor naturlegeplads.

Skjern ådalen

skernå

Skjern Ådal er et natursmukt område ved Skjern. Et af Danmarkshistoriens største naturgenopretningsprojekter har fundet sted her, og området står i dag som et sted med rigt dyreliv både hvad angår fisk og fugle.

I området omkring Ådalen er der både opsat fulgetårne og udsigtstårne. I kan finde Danmarks største træhængebro.

Læs mere om de mange oplevelser ved Skjern ådal her.

Skærum Mølle

Er I til en kombination af flot natur og historiske oplevelser er Skærum Mølle helt sikkert et besøg værd. I området finder I den gamle Skærum Mølle som indbyder til et nærmere eftersyn.

Det er også muligt at kigge forbi Teglværksmuseet, hvor bygningen stammer fra 1875, her er det muligt at opleve hvordan teglværksproduktion har fungeret. Denne bygning har spillet en stor rolle i udviklingen af hele området.

Den gamle lergrav som hørte til teglværket er blevet omdannet til teglværkssøen, hvor I kan opleve et rigt dyreliv.

Museer

Udover sin flotte natur og strande byder Vestjylland også på et væld af museer, hvor alt fra vikinger til fly kan opleves på tæt hold.

Bork Vikingehavn

bork
Ved Bork Vikingehavn er det muligt at opleve hvordan livet var dengang danskerne var vikinger. Her kan I bl.a. finde rekonstruerede vikingehuse, en trækirke, en markedsplads og naturligvis vikingeskibe i havnen.

Bork Vikingehavn er et oplagt sted at tage hen med børn.

Børnene har muligheden for at klæde sig ud som ægte vikinger og prøve kræfter med de små vikingeskibe, styrkeprøver på vikinge-legepladsen og messer i trækirken.

I kan læse mere om Bork Vikingehavn her.

Danmarks Flymuseum

flv-museetview

Danmarks Flymuseum er et besøg værd, hvis I interesserer jer for teknik og fly. Her kan I boltre jer på mere de 7.600 m2, og se på de omkring 50 fly som er udstillet på museet. Flyene er fra perioden 1911-2000. Samlingen af fly tæller både civile og militære fly.

Læs mere om flymuseet og aktiviteterne på museet her.

Jyllandsakvariet

Hos Jyllandsakvariet kan I opleve en masse forskellige fisk og skalddyr ligesom det er muligt at senere på hajer. Museet er særdeles velegnet til børnefamilien, og har et rørebassin hvor det er muligt at komme helt tæt på dyr som krabber, rokker og søstjerner.

Udover at gå rundt på egen hånd og kigge på de mange spændende dyr er der også daglige aktiviteter såsom fodring af hajer, rokker og fisk.

Læs mere om Jyllandsakvariet her.

Der findes som sagt rigtig mange oplevelser i Vestjylland og ovenstående er kun et meget lille udpluk. Hvis I vil have mere inspiration kan i med fordel kigge nærmere på Tripadvisor eller Visitdenmark hvor det er muligt at finde meget mere inspiration.

You may also like...