Hyggelige uderum ved sommerhuset

Har dit sommerhus en kedelig have, der ikke indbyder til udeliv og leg? Vil du gerne lave om på det, men ved du ikke, hvordan du skal gå i gang? Her får du nogle gode tips til, hvordan både du og dem, der lejer dit sommerhus, kan få meget mere ud af haven.

Havens funktioner

De fleste af os drømmer om masser af udeliv, når snakken falder på sommerhusferie. Kun når vejret tvinger os, sidder vi indenfor og spiller spil, læser bøger – og længes efter solskin. Du behøver bestemt ikke bruge penge på at få en havearkitekt til at lave en avanceret plan for haven eller hyre en anlægsgartner til at lægge dyre sten på terrassen, du kan nemt selv gøre en stor forskel.

Det kan være en god idé at lave en liste med de funktioner, der skal være i haven. Når du har lavet listen, kan du tænke over, hvor mange af funktionerne du kan få plads til, og hvor de skal være. Undlad at plastre haven helt til, men sørg for, at der er plads nok til en fodboldkamp eller et slag vikingespil på plænen.

Leg og spil

Selvom du ikke selv har børn, er et legehjørne et must i en sommerhushave. Det tiltrækker mange børnefamilier og er nemt at lave. Hvis der er et stort træ i haven, kan du hænge en gynge op, og hvis græsplænen er stor, er det oplagt at have to små fodboldmål stående.

Et gyngestativ med en lille rutsjebane kan du købe i det lokale byggemarked for en overkommelig pris, og sommerhusets små beboere vil sætte stor pris på det. I sommerhusets skur kan du have et lager af bolde, vandpistoler, kroket eller andre udendørsspil, der indbyder til leg udenfor. Sørg for at ligge en seddel til lejerne, så de kan finde tingene.

Tid til at lave ingenting

På ferien vil vi gerne slappe af og trække vejret dybt ned i maven. Lav en afslapningszone, hvor der er ro til fordybelse. Hæng en hængekøje op, eller stil en solstol frem, så man kan ligge og læse en god bog, tage en middagslur, eller kigge op på den blå himmel. Find nogle puder med et betræk, der passer godt til sommerhusstilen. Hæng nogle kulørte lamper op, så der også er hyggeligt om aftenen.

Stil et gammelt zinkkar frem, der kan fyldes med regnvand og holde øl eller sodavand kolde, eller være en fin dekoration med blomster og stearinlys i. Hvis dit sommerhus ikke har havets brusen som konstant afslappende soundtrack, kan du vælge at anlægge en lille sø, der kan udformes, så den giver en behagelig, klukkende lyd.

Springvand er en nem måde at opnå denne effekt på, og hvis du vælger et springvand med solcelle, skal du ikke betale for strømmen.

Tjek fx. solarcamp.dk, som har springvand fra ca. 200 kr.

Hygge og god mad

Om aftenen vælger mange at trække indenfor, når kulden og myggene melder deres ankomst. Et bålsted gør det muligt at sidde udenfor til langt ud på natten, og det er en god måde at være sammen hele familien på. Ved bålstedet kan du lave mange slags aftensmad, og børnene vil med garanti elske at være med. Derudover er det hyggeligt at sidde ved bålet og synge sange eller fortælle røverhistorier.

Som en ekstra service til dine gæster kan du sørge for at have nogle myggelys og tæpper, der gerne må komme udenfor, i huset, hvis myg eller kulde alligevel skulle blive et problem.

 

 

You may also like...