Hvordan forsikrer jeg et sommerhus med stråtag?

Lige meget om det gælder din private bolig eller dit sommerhus, så skal du altid sørge for at være helgarderet, når det gælder dine forsikringer. Med forsikringer er du nemlig sikret imod skader på bolig, brand, tyveri og ulykker, og du vil både kunne få økonomisk kompensation, men også anden hjælp ved hændelser, der kan være svære at håndtere. Er du på udkig efter et sommerhus med den helt rigtige charme, der med stråtag og små vinduer falder perfekt ind i klitterne, så er der til gengæld et par tanker, du skal gøre dig, inden du endeligt skriver under på købsaftalen. Fordelen ved et hus med stråtag er, at prisen ofte er en smule lavere end ved andre sommerhuse, men til gengæld kan du komme til at smide nogle ekstra penge efter forsikringen.

 

Dyrere at sikre et hus med stråtag

Er stråtag en del af den charme, som dit sommerhus bare skal have, så er det selvfølgelig på ingen måde umuligt. Men vi kommer ikke udenom, at det bliver en dyrere fornøjelse for dig at forsikre dit sommerhus med stråtag. Grunden til denne dyrere forsikring er, at prisen på at forsikre huse med stråtag kan være tre til fem gange højere end for et hus med tagbelægning. Man kunne tro, den mest oplagte årsag må være brandfaren ved et stråtag, men dette er faktisk ikke tilfældet. Forsikringen er så meget dyrere, fordi følgeskaderne efter en mulig brand er så meget større, end ved enhver anden tagbrand. Der skal bruges langt flere ressourcer, såsom en større vandmængde, og derved vil huset også få en langt større vandskade. Det er altså oprydningsarbejdet, der er årsag til den dyre forsikring.

 

Undersøg mulighederne

Skræmmer den dyrere forsikring dig ikke væk, så skal du altid sørge for, at du får talt med flere forskellige forsikringsselskaber. Der kan nemlig være mange forskellige muligheder, men også priser og forskellige fordele i forhold til, hvis du samler alle forsikringer samme sted. Læs også om forsikringer og få andre gode tips til dit nye sommerhus hos Ordus, så du altid er godt oplyst og får styr på det hele. Så kan du nyde din sommerferie i stedet for at bekymre dig om din bolig.

 

Andre vigtige forsikringer

Der er nogle forsikringer, som er nødvendige for dig ved et sommerhuskøb, og så er der dem, man kan placere i gruppen ”nice to have”. Men i stedet for at skubbe denne gruppe af forsikringer væk til fordel for et par hundrede kroner mere om måneden, så kan de faktisk vise sig at være givet særdeles godt ud. Det kan være forsikringstilvalg som følgende:

 

  • Rørforsikring
  • Svamp- og insektforsikring
  • Pludselig skade

 

Disse forsikringer kan vise sig at komme dig til gode, og især i forhold til uventede dyrebesøg og svamp i hjørnerne. Rummer dit sommerhus en masse elektronik, så kan dette forsikringstilvalg også være en god investering for dig i sidste ende.

 

Søg rådgivning hos dit forsikringsselskab

Det er altid en god idé at samle alle forsikringerne på ét og samme sted, da dette har visse fordele for dig om forbruger og forsikringsindehaver. Først og fremmest skal du kun holde styr på ét selskab og regninger derfra. Dette betyder også, at du kun har én enkel forsikringsrådgiver, som du vil være i dialog med, og som du med tiden får et godt kendskab til. Dette kan også gøre dig til en mere loyal kunde, da du pludselig har en række af forskellige forsikringer hos samme forsikringsselskab. Og som loyal kunde vil du få endnu flere fordele som kunde hos det pågældende forsikringsselskab. Har du været kunde samme sted i lang tid, så kan dette også give pote, når I skal finde frem til den endelige pris.

Kilde:
https://www.ordus.dk/forsikring/hvilken-forsikring-skal-jeg-have-til-mit-sommerhus/

You may also like...