Hvad er en rotationslaser?

Måske er ordet ikke nyt for dig, men du har ikke helt overblik over, hvad en rationslaser egentlig er. Det kan være en fordel at vide, hvis du gerne vil kunne arbejde håndværksmæssigt derhjemme, for her er det et stykke værktøj, som rigtig mange før eller siden får brug for. Artiklen kigger på den funktion.

 

Først og fremmest ligger det jo i navnet, at den er mulig at rotere. Det betyder, at den er meget fleksibel og gør arbejdet til det samme.

 

Laseren sørger først og fremmest for, at du får mulighed for at hænge dine ting lige. Det vil sige, at står du og skal hænge et billede eller et spejl op på væggen, og du har lidt svært ved at finde den helt rigtige placering, kan du bruge laseren. Den vil give dig fuldkommen nøjagtighed, hvis du har anskaffet dig et godt stykke værktøj.

 

Nøjagtighed

Når du skal vælge den rigtige rotationslaser, så kan du med fordel kigge lidt på, hvor nøjagtig den egentlig er. Der er nemlig en del forskel i, hvor sikker du kan være på, at laseren faktisk måler rigtigt. Generelt er præcisionen nok aldrig helt skidt, og den er formentlig altid noget bedre end dit syns vurdering. Dog må det fastslås, at hvis man går lidt op i pris, får man nok også en laser, som er en kende mere nøjagtig, hvilket nok vil være en fordel i de flestes øjne, da det jo er den primære funktion ved denne type værktøj.

 

Holdbarhed

Der er selvfølgelig også et spørgsmål om holdbarhed, som man sommetider lige skal regne med. Først og fremmest kan det handle om, om laseren går i stykker efter at være brugt få gange. I så fald vil en billig pris ikke rigtig veje op for noget, fordi man så alligevel skal ud og anskaffe sig en ny efter kort tid.

 

Der kan også være bestemte parametre, hvor nogle lasere er mere holdbare end andre. Det gælder eksempelvis i forhold til at klare fugt, hvor de billigste modeller sjældent er helt så stærke. Det er selvfølgelig mere en tommelfingerregel end en undtagelse.

 

Du kan også gå med en cirkellaser, som er den lidt billigere udgave af en rotationslaser. Hvis man ikke har brug for helt så professionelt udstyr som håndværkerne, så kan dette godt være løsningen.

Andre vigtige værktøjer

Skal du være en rigtig gør-det-selv-mand eller -dame, skal du selvfølgelig have det rigtige udstyr derhjemme. Der skal altid lige ligge en boremaskine klar, hvis du skal have noget op på væggen, og du skal hurtigt lige kunne sørge for, at der er rawlplugs i væggen, som du finder i værktøjskassen.

 

Derudover kan du med fordel have de mest anvendte stykker værktøj ved hånden. Det kunne eksempelvis være gasværktøj til at klare taget eller forskellige save, som kan bruges mange steder.

Denne side giver dig et endnu større indblik i, hvad det egentlig vil sige at arbejde med en rotationslaser, og hvad du kan komme til at bruge den til.

You may also like...