Guide til Bredbånd (Trådløs ADSL Internet) i sommerhuset

Det er efterhånden ved at være et krav, at der er trådløs internet i sommerhuse. Lejere stiller større og større krav til lejemålet, og det skal helst være hurtig bredbånd, hvis der ikke er fibernet i området.

Folk er vant til, at de skal kunne tjekke mail når de holder ferie, og børnene skal kunne gå på streamingtjenester som HBO og Netflix.

Men hvordan får man styr på internettet i et sommerhusområde? Det har vi set lidt nærmere på i denne artikel.

Hvor hurtigt bredbånd skal jeg bruge?

Her kan det være der er nogle krav eller regler fra udlejer, som du bør efterleve. Måske er der nogle lejesatser, som kræver nogle min. Mbit på forbindelsen, så det bør du lige tjekke først.

Hvis der ikke ligger nogle restriktioner eller krav der, så er det naturligvis blot op til din pengepung, hvor meget tryk der skal på linjen.

De fleste udbydere har som regel en billig løsning til fx. 199/måned, og det kan for langt de fleste tilfælde være en rigtig fin løsning.

Du kan se en liste her over internetpriser på bredbånd, som opdateres hver måned.

Find ud af hvilke internetudbydere der er i området

Det første du skal gøre, er at undersøge, hvilke muligheder du har for at få internet i dit område. Det varierer meget for udkantsdanmark, og bare fordi en gade har fiber eller bredbånd, er det ikke sikkert at den næste er lige så heldig.

Der er dog hjælp at hente, for erhvervsstyrelsen har lavet en hjemmeside, som viser bredbåndsforbindelser i hele Danmark. Du finder den på tjekditnet.dk.

tjekditnet

Det første der sker, når du besøger siden er, at den spørger dig, om den må registrere din adresse. Det kan den gøre ud fra din IP-adresse, så den har styr på hvor i landet du er.

Derefter kan du så tjekke hvilke muligheder der er, og du kan søge på postnummer.

Nu skulle du gerne få en status over hvilke muligheder du har, ud fra hvilke internetudbydere, der tilbyder bredbånd i området.

Herefter skal du så have fundet den bedste løsning til netop dit behov.

Du akn også med fordel tjekke siden bedresignal.dk, som er eksperter i trådløst internet.

Sørg for at tjekke abonnementet halvårligt

For et par måneder siden var der et program på DR, som var lavet for at oplyse omkring svingende priser og udbud på Internetforbindelser. ADSL og bredbånd skifter ofte, og den ene måned kører alle med 10 Mbit, og efter en måned eller to er de fleste oppe på dobbelt hastighed – til samme pris vel at mærke.

Det betyder, at der er mange penge at spare, ved at løbe sine abonnementer igennem, og det er en god ide at gøre det fx. hver 6. måned, så man er sikker på hverken at betale for meget, eller at få for lidt Mbit gennem forbindelsen.

adsl-broadband

Mål hastigheden på det trådløse net

Du kan desuden måle hastigheden på dit internet her, med erhvervsstyrelsens bredbåndsmåler. Den er en fin måde at tjekke, om du rent faktisk får det du betaler for, ellers kan du nemlig få penge retur.

Waoo fx. kører med hastighedsgaranti, og dermed er du sikker på, at du ikke betaler for mere end du har i kablerne.

You may also like...