Gør dit sommerhusklar til sæsonstart med disse tips

Foråret er over os, og det betyder at sommeren er på vej. Det er derfor tid til at gøre dit hus klar til sommerhussæsonen, så du kan få nogle gode dage i dit sommerhus. Det er især vigtigt, at dit sommerhus er klar, hvis du har planer om at leje dit sommerhus ud i løbet af sommeren. I dette blogindlæg, får du en oversigt over, hvad du skal i gang med, for at dit sommerhus bliver klar til sæsonstart.

Start med en forårsrengøring

Når dit sommerhuse skal gøres klar til sommersæsonen, er det første du ska gøre at give hele sommerhuset en forårsrengøring.

Da sommerhuset har stået mange måneder uden at blive brugt, trænger de fleste huse til en grundig forårsrengøring, når vi kommer til forårsmånederne, og det er derfor det første som du skal starte med.

En forårsrengøring handler om at gøre rent i hver en krog af sommerhuset, for at bliver klar til at byde dig og dine gæster velkommen, når sommertemperaturerne for alvor sætter ind.

 

Få styr på elektronikken i sommerhuset

Når sommerhuset skal gøres klar til sommermånederne, er det en god idé tidligt at tjekke op på den elektronik, som du har i sommerhuset. Da sommerhuset har stået tomt i flere måneder, kan der nemlig godt være ting som er gået i stykker, men som vi ikke lægger mærke til som noget af det første.

For at du ikke skal bruge en del af din sommer på at reparere diverse elektronik, er det derfor en god idé at tjekke op på diverse elektronik i løbet af foråret, så dit sommerhus er helt klar til sæsonen.

Hvis du lejer dit sommerhus ud, er det ekstra vigtigt, at der er styr på elektronikken, så dem der vælger at leje dit sommerhus ikke får problemer, fordi du ikke har tjekket op på tingene inden sæsonstart.

At tjekke op på elektronikken handler blandt andet om at tjekke at alle lamper, ovn, køleskab, varme, ventilation og andet virker i sommerhuset, så der er klar til sommergæster.

Opdater indretningen

I løbet af foråret er det ligeledes en god idé at overveje, om du vil opdatere indretningen i dit sommerhus ved fx at købe nye møbler eller finde ny dekoration, der kan pynte i sommerhuset.

Du kan fx få foråret ind i sommerhuset ved at pynte med blomster eller anden forårsdekoration, der skaber en god stemning i boligen.

 

Tjek op på sommerhusets tilstand efter vinteren

I løbet af foråret, er det vigtigt at tjekke op på sommerhusets tilstand efter vinteren. I alle former for boliger gælder det nemlig, at boligerne bliver udsat for en ekstra belastning i form af blandt andet frostgrader i løbet af vinteren.

Derfor er der forskellige ting, som du skal tjekke op på, for at sikre at tilstanden i dit sommerhus er i top. Der er forskellige ting, som er vigtige at tjekke op på, alt efter hvordan dit sommerhus er bygget.

Det er fx vigtigt at tjekke op på, at der ikke er mos eller alger på taget, da det på længere sigt kan føre vand ned i tagkonstruktionen. Det er ligeledes vigtigt at tømme tagrenderne for skidt.

Samtidig er det en god idé at tjekke for synlige revner på facaden samt se om vinduer og døre er helt tætte.

 

Tag nye billeder af sommerhuset til udlejning

Når du har gjort dit sommerhus klar til sommersæsonen, kan du med fordel tage lidt nye billeder af sommerhuset, som du kan bruge til, hvis du gerne vil leje dit sommerhus ud. Der er gode muligheder for at sætte dit sommerhus til leje. På hjemmesiden Ferieboligweb.dk kan du fx leje dit sommerhus ud, samt finde et stort udbud af sommerhuse som du kan leje.

Hvis du gerne vil leje dit sommerhus ud, gælder det om at tage nogle gode billeder, som kan vise at dit sommerhus er helt klar til sæsonen.

You may also like...