Gør dit sommerhus forårsklar

Foråret og påsken er lige om hjørnet, og det betyder, at det er tid til at gøre sommerhuset forårs- og sommerklar. Selvom marts/april måned stadigvæk godt kan give sne og frost, kan det modsatte også være tilfældet.

Under alle omstændigheder er påsken en af sommerhusudlejers højtider.

Så derfor bør du som minimum have styr på den indvendige del af huset. Men hvad skal du have ordnet, spørger du måske?

Indendørs rengøring

I vintermånederne er det begrænset, hvor meget vi bruger sommerhuset. Mange måneder med begrænset opvarmning og rengøring betyder, at luften bliver tung, og støvlaget ekstra højbelagt. Det første skridt er derfor at få luftet godt ud, få rengjort huset og støvet af både på overflader og møbler.

Hæng dyner og puder til luftning, og vend madrasserne, hvis det er muligt. I køkkenet bør servicen også få en tur i opvaskeren for at fjerne støv. Derudover bør I gennemgå krydderier, saucer og andre basisting i køkkenskabe for at tjekke holdbarheden på de forskellige produkter.

Tænd også for vandet, og lad det løbe igennem for at tjekke, om der er brug for kalkfjerner i hane eller afløbsrens i dræn.

Har du haft slukket for køleskab og fryser, er det en god idé at foretage en rengøring og tjekke, at det hele virker igen. Tjek også at andre elektroniske installationer virker, såsom lys, ovn, kogeplader osv.

Mal træværket, rens fliserne og tagrender

Efter en lang vinter kan træværket komme til at se lidt slidt ud. Derudover anbefales det at give træværket en omgang træbeskyttelse engang imellem for at vedligeholde og beskytte. Slib også ru kanter, der kan give splinter under fødder eller på hænder.

Tagrenderne skal også rensens for grene og blade, og når du alligevel er deroppe, kan du passende tjekke taget for skader efter efterårets storme og vinterens sne og slud.

En omgang rensning af fliser kan også være en god idé, hvis fliserne er blevet beskidte eller en mild vinter har givet en grøn belægning af alger.

Gennemgå redskabsskuret

I redskabsskuret står der ofte en græsslåmaskine, der skal holde til en lang forårs/sommersæson. Derfor skal den tjekkes efter i sømmene og påfyldes olie og benzin. Du kan udmærket teste den ved at slå dit græsareal omkring sommerhuset.

Har I andre ting, som lejerne kan benytte sig af, såsom cykler, grill, stangtennis eller solstole, skal det ligeledes tjekkes efter om hvorvidt, det er funktionelt stadigvæk.

Klargør haven

Det er meget forskelligt, hvordan temperaturerne og vejret er fra år til år. Som udgangspunkt vil det være for tidligt at plante blomster og nedsætte stiklinger allerede i marts, men du kan godt plante forårsblomster som stedmoder, bellis og forglemmigej allerede nu.

Start dog med at rykke ukrudt op, hvis der ikke er frost i jorden. Du kan også beskære buske og træer, samt samle haveaffald sammen og køre affald på lossepladsen.

Find flere tips til, hvordan du gør haven forårsklar på Bolius

You may also like...