Gode tips til afslapning med børnene i sommerhuset

Mangler du inspiration til at underholde børnene, når du er afsted på længere ture? Vil du gerne kunne hygge samlet – men også have mulighed for lidt ro, hvor du selv kan slappe lidt af? Der er mange gode måder at finde den rette kombination til familiehygge, og denne artikel giver dig nogle bud på, hvordan du slapper af på en god måde.

Det er nemlig en kunst at slappe af – særligt når man er hele familien afsted. Mange kæmper med at komme ned i gear, når de endelig er kommet afsted, og det kan derfor være mere stressende at være væk, fordi man ikke kobler ordentligt fra.

Gør derfor op med jer selv, hvad I gerne vil have ud af turen, og hvor meget omverdenen skal lægges væk.

Sommerhuset er det perfekte sted til familiehygge, og der er rigtig mange hyggelige ting, man kan gøre sammen. Her kommer nogle af de mest oplagte.

Udforsk naturen

Det er ganske oplagt at kigge sig omkring i naturen, når man er i sommerhus med familien. Naturen omkring fortæller altid en masse historier, og det er spændende at gå på opdagelse sammen. Hvad enten det er blidt eller barskt, så er der altid en masse at se, og det bliver mere interessant, når man skal opleve det sammen.

Det giver også en masse at tale om, og man vil kunne huske nogle ting fra turen i sommerhuset sammen. Naturen giver rigeligt med muligheder, så det er bare med at bruge fantasien. Du kan eksempelvis samle bær, lave sandslotte, opdage nye stier eller finde de bedste udsigtspunkter i området.

Laptop med sjove spil

Har I brug for en pause, hvor I bare kan koble helt fra, er det måske rart at kunne sætte børnene til at passe sig selv lidt. Det kan eksempelvis ske med sjove spil på computeren. Det er altid en god idé at have nogle spil klar, som du ved, dine børn vil kunne lide, og der er også masser af mulighed for at vælge nogle fornuftige spil. Eksempelvis findes der en masse spil til computeren, hvor børnene rent faktisk opbygger en viden om bestemte ting eller skærper nogle sanser på den ene eller anden måde.

Du kan finde mange sjove og udfordrende spil hos  Download.dk/spil.

Pligter med en gulerod

Det er også sjovt, når man kan fordele pligterne lidt ud til hele familien. Selvom de voksne måske tager det største læs, så skal der også være plads til at dele ud af opgaverne, og der kan ofte også være en gulerod forbundet med pligterne. Det er eksempelvis god aftensmad, en tur i biografen eller slik om aftenen. Pligter kan sagtens være hyggelige og simple som eksempelvis borddækning, let rengøring eller lignende.

Lær fra dig

Forældre er ofte deres børns største forbillede – bevidst eller ubevidst. Turen i sommerhuset er en fin mulighed til at lære lidt fra sig og fortælle om dine egne erfaringer. Tiden løber ikke fra jer her, og der er mulighed for at fortælle ting, som børnene får glæde af senere.

You may also like...