Gode ideer til sommerhusaktiviteter for de mindste

 

Vælger du at tage børnene med i sommerhus, er det vigtigt, at du har en eller anden form for liste med forslag til aktiviteter, så antallet af timer med kedsomhed minimeres.

Hvis du ikke allerede har en sådan liste til at ligge klar, så kan du læse med her og få en håndfuld gode forslag til sommerhus aktiviteter for børn.

children-1545118_640

Tag et kig på VisitDenmark

Hvis nedenstående aktiviteter ikke falder i børnenes smag, så tag et kig på VisitDenmarks hjemmeside. Her kan du finde hundredevis af gode oplevelser og aktiviteter for børn.

Du kan bl.a. finde aktiviteter opdelt efter område. Det er især smart, hvis du befinder dig i et sommerhus i Nordjylland og gerne vil vide, hvilke oplevelser som er inden for en radius af 20 km.

 

Tag på stranden

Når I er i sommerhus, så skal I selvfølgelig på stranden. Derfor er denne aktivitet selvskrevet. På stranden er der også rig mulighed for at lave en masse forskellige aktiviteter såsom beachvolley, svømning, strandfodbold og ikke mindst afslapning og solbadning.

 

Gå tur i nærområdet

Det kan også være ganske interessant at gå tur i nærområdet. De fleste sommerhusområder byder på hyggelige stier, der fører forskellige steder hen.

Mange sommerhusområder kan også tilbyde legepladser, boldbaner og lignende, der kan være til stor fornøjelse for børnene. Tag de gode vandresko på og få et bedre kendskab til sommerhusområdet.

Lege og spil

Når I er i sommerhus, så er der masser af tid til lege og spil. Lige for tiden hitter ”kongespil” meget. Dette spil er oplagt at spille i sommerhuset, da hele familien kan være med på samme tid.

Stangtennis er også et meget godt bud på en god sommerhus aktivitet for børn. Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser. Dåseskjul er i øvrigt også en meget populær leg at lege i sommerhuset.

Hvis der er asfalt i lidt asfalt i sommerhusområdet vækker det også altid begejstring hos de mindste med nogle løbehjul og ligndende sparkecykler

Disse to modeller er fundet hos Skatepro.dk, som har en hel afdeling med løbehjuls til mindre børn.

Lav huler med senge og sovesofaer

Regner det udenfor? Frygt ej! Så rykker I bare legen indenfor. I kan for eksempel lave huler ved at tage senge, sovesofaer, puder, dyner, borde osv.

hule-e1322593608872-550x412

Huler er super hyggeligt at lave for børnene. Især når det regner udenfor, og det er vejr til varm kakao og boller.

En høj sofa som denne er ideel som bagvæg til huler:

Roots-Sovesofa

Cykeltur med picnickurv

Ser vejret ud til at holde tørt? I så fald kan I hoppe en tur på cyklen, pakke en picnickurv og komme af sted! Cykelturen behøver ikke at være længere end 4-5 km fra sommerhuset.

Det handler blot om at komme lidt væk hjemmefra og nyde den medbragte mad. I kan for eksempel cykle til den nærmeste skov og nyde maden der.

Fang krabber

At fange krabber er noget de fleste børn elsker og synes er sjovt. Og så er det uhyre simpelt. Det kræver ikke mere end et stykke snor, en tøjklemme og et stykke salamipølse.

Har du disse tre ting, så kan du faktisk fange krabber. Husk dog at sætte krabberne ud i vandet igen, når I er færdige med at fange dem.

Klatring og overnatning i naturen

Trænger I til en sjov udfordring? Prøv klatring i naturen. Rundt omkring i Danmark findes der gode klatringsmuligheder i naturen, hvor sikkerheden selvfølgelig er i top.

Rundt omkring i Danmark findes der gode klatringsmuligheder i naturen, hvor sikkerheden selvfølgelig er i top. Hvis du er i tvivl om, der findes gode klatringsmuligheder nær jer, så klik på nedenstående link og se, hvor du kan klatre henne.

Læs mere om klatring i naturen.

I kan også tage ud og sove i shelter, du finder en oversigt over danske shelters på adventurenet.dk (højre spalte).

Tegn tegninger

Back to basics. Tit og ofte skal der ikke den store fantasi til for at tilfredsstille børns behov for aktivitet. At sidde stille og roligt og tegne tegninger kan i mange tilfælde være mere end rigeligt.

Denne aktivitet er især god, når vejret er dårligt og børnene ikke har lyst til så meget.

You may also like...