Få overblik over hvornår feriehuset er udlejet

Drømmen om at udleje sit sommerhus er for mange også drømmen om en passiv indtægt, der blot kræver lidt rengøring nu og da.

Desværre kan hele projektet gå op i adminstration, og det kan være en tidskrævende proces at holde styr på bookinger, informere om retningslinjer, samt sikre sig at sommerhuset er rengjort og klart på de rette tidspunkter uden at forstyrre nogens ophold.

Skal huset gennem en større renovation eller fornyelse kan det være svært at holde overblikket over sin kalender klart, og mange der booker i god til skal bruge klart tilsagn om, hvornår boligen står klar.

Heldigvis findes der en række værktøjer, der kan lette din tid, og generelt effektivisere din proces.

Plandisc – overblik over årets bookinger

Et nyere (dansk!) værktøj er plandisc.

plandisc-650x276

Plandisc er et smårevolutionærende cirkulært kalender-system, der rummer rigtig meget overblik i et minimalistisk design. Det er altsammen sky-baseret, og der er gratis signup.

Det særlige ved denne service er, at der er et overlegent overblik over alle begivenhederne i året. Der er gode adminstrationsmuligheder for at invitere folk til at se med eller tilføje aftaler. Det betyder altså, at du kan have det forkromede overblik over alle bookinger og lade dine gæster se med.

Du kan finjustere, hvad de kan se, så du kan have dele der er private og offentlige.

En praktisk feature er, at der kan vedhæftes filer direkte til begivenhederne, hvilket strømliner eksempelvis bilag der hæfter sig til en bestemt uge.

 

Clear

Det kan være svært at holde hovedet koldt, når opgaver skal huskes i hovedet. Her kommer Clear Appen til hjælp.

Der er en app, som gør to-do lister så minimalistiske og effektive som overhovedet muligt. Ingen menuer eller indstillinger – alt navigeres med fingerbevægelser. Desuden synkroniseres alt mellem iPhone, iPod, iPad og Mac.

Alternativt kan du bruge den lidt mere klodsede, men gratis og indbyggede ”Påmindelser” app, som til gengæld har geo-aktiverede notifikationer. Skal du hente maling til sommerhuset kan du sikre dig, at du bliver mindet om det næste gang du forlader huset eller passerer malerforretningen. Ret smart.

 

Fantastisk 2

Mange anmeldere roser desuden kalenderen “Fantastical” på iPhone.

Det er uden tvivl den lækreste visuelle kalender i app-form, og den er både hurtig og nuanceret. En særlig fordel er, at du kan indtaste aftaler i talesprog. Istedet for at swipe efter 24. December kan du ganske enkelt skrive ”tilføj møde med Farmor og forberedelse af mad mellem 2. og 3. juleaften”.

Filosofien bag appen går ud på at minimere antallet af taps.

Se demonstration her:

Du skal altså ikke lede længe efter det du søger, og det sparer dig vigtig tid. Du kan se kalenderen i portræt-tilstand med et overblik over ugen samt en to-do liste, men også en mere detaljeret gennemgang i landscape-mode.

 

Online gæstebog

Hvis du er træt af den konventionelle bog i sommerhuset kan du benytte dig af et af de mange online alternativer.

Den gode idé her, er at du kan udvide konceptet til at uploade gæsternes gode udtalelelser til din udlejningsside, hvor det altså kan fungere som en slags anmeldelser. En simpel WordPress hjemmeside kan tilføje værktøjet hvis du opretter en hjemmeside, og ellers har din nuværende hjemmesideservice måske en mulighed for at tilføje én.

You may also like...