Er du på jagt efter et sommerhus?

Vil du købe eller leje et sommerhus? Det er ofte et dilemma man skal overveje med sig selv, hvis man godt kunne tænke sig at købe et sommerhus og ikke bare bestiller det en uge om året ved Vestkysten.

Hvis du ofte er i sommerhus kan det måske bedre betale sig at købe det end at leje. Men det er ikke kun sådan med feriehuse. Hvis dit barn skal flytte hjemmefra og skal finde sig en bolig kan man stå i den samme situation, at man skal overveje om det er billigst at leje eller eje.

Det kommer selvfølgelig også meget an på hvor lang tid der er tale om. Er det en uddannelse der varer et enkelt år eller to, så er det nok ikke den bedste investering at købe. Heller ikke selvom der er tale om forældrekøb.

sommerhus

Forældrekøb er en fornuftig investering hvis den unge, der flytter hjemmefra har tænkt sig at blive boende i den pågældende bolig i en lidt længere årrække.

Fordelen er nemlig at den unge kan bo billigt og kender sine udlejere (forældrene) godt. Desuden er det en god investering da den unge efterfølgende kan købe boligen af forældrene til 85% af vurderingssummen, hvorefter han eller hun kan sælge den til markedspris.

Forældrene har meget små eller ingen reelle udgifter ved at leje boligen ud til en stabil lejer, da de har nogle skattefordele de kan drage nytte af. Og risikoen er ligeså lille. Lige for tiden er renten endda også så lav at det næsten ikke kan betale sig at lade være.

Så spørgsmålet er bare om hvor længe tør du vente med at købe et forældrekøb? Renten kommer jo til at stige igen, så det kan stort set kun blive dyrere fra nu af. Og når først dit barn er flyttet hjemmefra første gang, så er sandsynligheden for hvor han eller hun planlægger at boet sted, som ikke passer ind i planerne med et forældrekøb, ret store.

Hvis I har et sommerhus allerede, og jeres unge søn eller datter starter på en uddannelse snart, men gerne vil flytte hjemmefra, så kunne I også overveje at bruge sommerhuset, som pitstop henover sommeren til den kommende student eller studine.

Som sådan kunne man også bruge et kolonihavehus til det samme formål, men vær opmærksom på at i begge tilfælde er der lovgivning om hvor længe boligerne må være beboet, da det ikke er helårsboliger.

Alternativt er der kollegieværelser, campingvogn, eller værelser hos tvivlsomme udlejere.

Men tag en snak med banken om forældrekøb, så kan du bedre tage beslutningen, der kan ændre dit barns liv i forhold til sikkerhed for bolig i en afgrænset periode.

Se mere om forældrekøb og andre studieboliger på Studenterguiden.dk her.

 

 

 

 

 

You may also like...