Passivhuse vinder frem hos sommerhus byggefirmaer

Overvejer du at bygge nyt sommerhus? Byg da hellere en feriebolig!

Hvorfor nu det?

Du kan sikker nemt og forholdsvist billigt banke en nogenlunde vind-, sand- og vandtæt træhytte op i 3. klitrække fra Vesterhavet, men hvorfor ikke bygge en feriebolig, som du kan få glæde af året rundt og samtidig spare penge på? (Bare for at nævne to ud af rigtig mange fordele…)

4

Vi skriver med vilje ”feriebolig” og ikke ”sommerhus”, for når du bygger efter passivhus-konceptet får du et hus, der ikke bare kan nydes om sommeren, men hele året rundt. Og det, helt uden at du skal betale ”spidsen af en jetjager” for at holde huset varmt og beboeligt om vinteren, ligesom der heller ikke medfølger alenlange lister over vedligeholdelsesopgaver. Med andre ord: Du sparer både penge og tid, som du med garanti kan bruge mere fornuftigt.

Du har måske hørt om passivhus-konceptet, men ved endnu ikke helt om det er noget for dig. Læs med her og find ud af hvorfor du bør tage passivhus-konceptet med i dine overvejelser inden du bygger dit nye sommerhus. Du kan også besøge Passivbolig.dk og læse meget mere om dine muligheder for at få dit eget typehus som feriebolig. 

10 grunde til at vælge en passivbolig:

1. bidrag til et bedre miljø

Ét passivhus er selvfølgelig ikke nok til at redde verden fra forurening og den globale opvarmning – men det er et skridt i den rigtige retning! Hvis blot en lille procentdel af alle nye huse – herunder også sommerhuse – bliver bygget efter passivhus-standarder kan energibesparelserne være enorme. En tysk undersøgelse fra 2003, foretaget af Passivhaus Institut, viser at energibesparelsen i et passivhus er op mod 90 % højere end for et almindeligt hus. Læs mere omkring laveenergihuse lige her: http://www.passivbolig.dk/passivhus-konceptet/lavenergihuse/

Passivhuse benytter selvfølgelig stadig energi til belysning og el-apparater samt opvarmning af vand – men de fleste huse kræver ingen opvarmningskilder ud over det, der kommer fra solen, samt almindelig varmegenerering fra mennesker og apparater inde i huset. En passivhus-ejer kan rent faktisk blive helt uafhængig af energiselskaber ved at installere egne solceller, vindmøller etc.

2. Lavere forbrugsomkostninger

Med et passivhus har du ikke brug for traditionelle varmesystemer – selv i de mest udfordrende klimaer! Passivhuset regulerer og tilpasser selv temperaturen, så du Så sig pænt farvel til regninger for naturgas, olie, etc .- de hører fortiden til!

Et certificeret passivhus bruger, ifølge Passivhaus Institut i Tyskland, mindre end 15 kilowatttimer i elektricitet pr. m2 pr. år på hhv. at opvarme og nedkøle huset. Det totale elforbrug for al varme, varmt vand og husholdningsapparater må ikke overstige 120 kilowatttimer pr. m2 pr. år.

3. Rabatter og skattefradrag

Som ejer af et passivhus er du berettiget til forskellige skattefradrag.I nogle lande tilbyder man endda stipendier, rabatter, tilskud eller lån med lave renteomkostninger, så du nemmere kan bygge dit passivhus eller konvertere dit gamle hus til et passivhus.

4. Bedre indeklima

Dette er faktisk et af de vigtigste elementer i hele konceptet omkring passivhuse. Den kontrollerede, mekaniske ventilation sørger for at al fugt og ”gammel, forurenet” luft hele tiden erstattes med frisk luft. Det bevarer en behagelig luftfugtighed på mellem 30-60 %.

Vinduerne i et passivhus kan naturligvis åbne, men du kan faktisk vælge helt at overlade udluftningen til ventilationssystemet og dermed undgå at lukke støvpartikler, pollen og andre allergener ind i huset.

5. Masser af komfort

Komfortbegrebet er en integreret del af passivhus-konceptet. Designet bag passivhuse er udarbejdet med henblik på at bibeholde den samme, behagelige temperatur i hele hjemmet.

I et passivhus får du dermed ikke problemer med træk fra vinduer og døre eller kulde fra andre overflader. Vinduer og isolering af højeste kvalitet er desuden med til at eliminere mulige støjgener udefra.

6. Konstruktioner af høj kvalitet og holdbarhed

Et passivhus skal opfylde en vis række standarder inden for moderne byggerier og dette sikrer at du få en feriebolig, der er bygget efter alle de rigtige regler og som du kan få glæde af i rigtig mange år.

Hvert aspekt af dit passivhus planlægges nøje i forvejen og der sker derfor sjældent fejl eller misforståelser under byggeriet. Intet er overladt til tilfældighederne!De materialer der benyttes både ude og inde er stort set vedligeholdelsesfri, hvilket gør dit arbejde som ferieboligejer meget lettere!

7. Fred og ro

Vinduer af højeste kvalitet og velisolerede døre og vægge reducerer larm fra gaden og andre lyde udefra, ligesom ventilationssystemet inde i huset, på trods af sin effektivitet, også er lydløst.

8. Mindre afhængighed af udefrakommende energiresurser

Vi ved ikke hvordan fremtiden kommer til at se ud, men vi ved at vi går flere udfordringer i møde når det kommer til spørgsmålet om hvilke energiresurser vi kommer til at leve af.

Med et passivhus kan du blive mere eller mindre uafhængig af olie, kul, naturgas og andre energikilder. Et passivhus kræver nemlig så lidt energi, at du nemt kan blive selvforsynende vha. solceller eller vindmøller.

9. Værdi

Selvom det er en anelse dyrere at bygge et passivhus end et konventionelt hus, så er der ingen tvivl om, at et passivhus med tiden vil blive en meget bedre investering og faktisk vil ende med at spare dig rigtig mange penge. Du betaler lidt mere for materialer, design og konstruktion af højeste kvalitet, for netop at spare penge på skyhøje energi- og varmeregninger og vedligehold af dit hjem.

Dertil kommer det faktum at et passivhus er meget sundere for dig og din familie, samt vores miljø, hvilket i sig selv må siges at være uvurderligt!

10. Coolness-faktoren

Passivhuse har nærmest fået ”kendis-status” blandt miljøentusiaster og konceptet bliver stadig mere og mere populært. At bygge et passivhus er med andre ord lige så meget et statement, hvormed du sender et signal om at du gerne vil minimere din indvirkning på vores miljø og samtidig give din familie et sundt og behageligt hjem.

Er du interesseret i at bygge en feriebolig efter passivhus-konceptet, så besøg Passivbolig.dk her og læs mere eller klik her og se hvordan andre har bygget deres passivhuse.

You may also like...