Beskyt dit computerudstyr i sommerhuset

Når du stiller computerudstyr til rådighed i dit sommerhus, eller tager på ferie i sommerhuset, så er det ofte med den tanke at forlade hverdagen og finde tid til afslapning fra en hektisk hverdag, hvor arbejde og daglige pligter er dominerende.

Her fungerer sommerhuset som en refugium for mange mennesker, da man er fri for at tage stilling til presserende spørgsmål og kan nyde livet og hinanden.

Mange mennesker kan dog ikke helt slippe deres daglige arbejde eller de små momenter i hverdagen, hvor man f. eks tjekker sin Facebook profil, e-mail eller læser nyheder online.

Derfor medbringer man som sommerhusgæst ofte sin bærbare computer, tablet computer eller bruger simpelthen sin mobiltelefon til at oprette forbindelse til internettet og på den måde få tilfredsstillet sine behov for Facebook, e-mails osv.

En del sommerhuse tilbyder en computer og et trådløst netværk, hvor andre er uden internetforbindelse, og man er derfor nødsaget til at medbringe sit mobile netværk via et USB-stik.

online-feriehuset

 

Hvad enten du bruger din egen bærbare computer, tablet eller mobiltelefon til at gå på internettet i sin sommerhusferie, eller den der allerede findes i huset, så er der et par områder du skal være opmærksom på:

  • Det kan være dyrt i afregning af datatrafik, hvis du bruger dit eget mobile netværk til at oprette forbindelse til internettet. Som regel er mindre opgaver som Facebook, at tjekke e-mail, læse nyheder, surfe på almindelige hjemmesider ikke specielt dyrt – man downloader nemlig begrænset data i sådan situationer.

    Men hvis du f. eks ser YouTube eller online film, streamer musik og lign., så skal du forvente at der nok venter en efterregning når du kommer hjem.

  • Hvis du logger på det trådløse netværk som er tilknyttet dit sommerhus, så er der selvsagt ikke afregning i forhold til datatrafik. Men der er et andet sikkerhedsaspekt, som du bør være opmærksom på. Som med andre trådløse netværk, så kan du ikke være 100% sikker på, at du er den eneste som anvender netværk og har adgang til det.

    Det er en del nemmere end de fleste mennesker tror for tredjepart at tilgå trådløse netværk, især hvis krypteringen ikke er særlig høj.

Det er derfor anbefalelsesværdigt, at du forbereder dig bærbare computer eller mobile enhed hjemmefra med et antivirusprogram inden du tager på ferie – og derfor med ro i sindet kan surfe på internettet uden at frygte for malware eller hackere som aflurer din computer og forsøger at stjæle personlige oplysninger.

Til din bærbare computer kan du f. eks vælge et antivirusprogram fra den danske webshop e-Gear.dk, der har et stort udvalg til fornuftige priser – det smarte ved e-Gear.dk er, at du ikke får et ”fysisk” produkt tilsendt, derimod leveres hele din antivirusløsning per e-mail og du kan installere det kort tid efter du har købt det.

Til din tablet computer eller mobile enheder bør du overveje et såkaldt Mobile Security program/app, der er udviklet specifikt til mobile enheder og kan modstå det trusselsbillede som bla. indeholder falske apps, virus målrettet mobiltelefoner, tyveri af kreditkortoplysninger osv. Du se et udvalg af sikkerhedsprodukter til mobil-sikkerhed via dette link.

You may also like...