Bedre bredbånd på vej til sommerhusområderne

Staten har afsat en bredbåndspulje, der over de kommende år skal sikre udkantsdanmark med bedre internet. Det har haltet gevaltigt med hastigheden hos bredbåndsudbyderne, så snart man bevæger sig nogle mil uden for byzonerne i Danmark, og det gælder i særdeles grad sommerhusområderne.

Flere områder omkring vestkysten og Ringkøbing Fjord fx. har haft meget dårligt net.

Det skal der nu laves om på.

Internethastighed er et vigtigt parameter for turister

Mange udlejere gør opmærksom på, at det er afgørende for deres mulighed for at udleje, at der er et fint og stabilt bredbånd i området.

Flere og flere har brug for at tjekke arbejdsmail, facebook og tjenester som Netflix under ferien. Særligt streamingtjenester som Netflix, Hbo og også DR.dk trækker en del båndbredde, og det er ofte ikke muligt at køre uden afbrydelser, hvis ikke nettet er hurtigt.

De fleste vil gerne streame serier og film under deres ferier i dag.

Det forventes af turisterne.

bredbaand-house

Alle kan søge del i i puljen for bedre bredbånd

Over de næste år er der afsat et stort millionbeløb, ifølge Netkablet.dk skal de fordeles således:

  • 2016: 80 millioner
  • 2017: 40 millioner
  • 2018: 40 millioner (ikke fastlagt)
  • 2019: 40 millioner (ikke fastlagt)

Det betyder, at der allerede i år bliver brugt et stort beløb på at løfte udkantsområderne, og det er bare med at komme igang og søge, for hvem ved hvor længe det holder med de nuværende bølger i det politiske liv. Der kan hurtigt komme nye planer.

Man kan søge som gruppe af privat personer, og man kan søge for en kommune eller et område, som har særligt langsomt internet. Er man så blandt de heldige, som får del i puljen, vil der blive afsat et stort beløb, som kan bruges til sammen med en bredbåndsudbyder at få højnet standarden på områdets bredbånd.

Hvilken bredbåndsudbyder skal man vælge

Når I skal afgøre hvilken udbyder I vil have til at hjælpe jer, og som skal modtage pengene fra puljen til at udvikle området, så sørg for at vælge en udbyder, som ikke har får høj en listepris, så I ender med at få et fornuftigt forhandlingsgrundlag til priserne efterfølgende.

Start med at tjekke priserne på bredbånd hos fx. netkablet.dk, og vælg en udbyder med en lav pris. Fx. lige nu er Kviknet og Hiper et godt valg at samarbejde med, da de begge har en fast månedlig pris på 199,- for en god og hurtig forbindelse. De arbejder begge sammen med TDC.

Der er også mulighed for at vælge andre udbydere som fx. Waoo hvis det skal være fibernet.

Særligt fokus på områder med lave internethastigheder

Det er en god ide at foretage en række målinger i området inden man begynder at søge. Det kan man gøre via siden tjekditnet.dk. Det er en uvildig offentlig side, som hjælper med at finde hastigheden på internettet i området.

På denne side kan du også tjekke hvilke udbydere der allerede er i dit område, så du ikke blot har en langsom forbindelse, fordi du bruger en internetudbyder med dårlig dækning i dit område.

Der kan være stor forskel på hvor god hastighed de forskellige udbydere i deres produkt. Det afhænger bl.a af om det er fibernet eller bredbånd de tilbyder, og hvilket netværk de benytter til deres forbindelse.

TDC har et solidt kobbernetværk i store dele af Danmark, men nyere selskaber som Waoo og andre selskaber med energiselskaber i ryggen har også efterhånden fået en del området godt dækket ind.

Løsninger med mobilt bredbånd

I nogle områder vil det give mening blot at koble sig på det mobile bredbånd i området. Der er ofte en god dækning der hvor der er mange mobilmaster, da det er disse som leverer denne forbindelse.

Det kan dog variere rigtig meget fra sommerhus til sommerhus, da nogle huse ligger i en lille fordybning eller bag nogle høje som kan blokere for signalet.

Det kan også være elektronisk udstyr som blokerer eller støjer på signalet, og så kan det være en mulighed at forsøge at skifte frekvens på sit udstyr. Mange nyere routere har mulighed for at køre på enten 2,4 eller 5 Ghz, og så er det nogle gange smart at skifte til 5 Ghx, hvis der er mange routere i området, som benytter de samme frekvenser.

You may also like...