At købe sommerhus er nyt og helt vildt spændende, og derfor kan man som køber nemt risikere at glemme at undersøge visse ting i sin iver efter at få et nyt, dejligt feriested.

Her får du derfor en liste over 5 ting, du skal være opmærksom på, inden du køber et sommerhus. Ved at gøre et godt stykke benarbejde inden køb, er der meget større sandsynlighed for, at du kommer til at nyde dit nye tilflugtssted til fulde i mange år frem!

1) Undersøg grundens tilstand

Mange fokuserer på at undersøge husets tilstand, og derfor glemmer de at være opmærksomme på selve grundens tilstand. Det er farligt, da selve områdets tilstand kan være mindst lige så vigtig som husets. Er grunden for eksempel forurenet, kan det koste dig meget dyrt i det lange løb at få den renset.

Ligeledes er det værd at undersøge mængden af radon i området, da et forhøjet radonniveau kan være yderst sundhedsskadeligt.

2) Vær opmærksom på faren for oversvømmelse

Hvis grunden ikke hælder væk fra huset, kan du nemt risikere oversvømmelse i huset ved eksempelvis skybrud. Er kloakeringen mangelfuld, vil vandet desuden ikke kunne blive ledt væk, og dermed er risikoen for oversvømmelse igen større.

Mange sommerhuse ligger desuden i naturskønne områder ud til søer, hav eller åer, og hvis det regner meget, kan disse naturlige vandområder gå over deres bredder, og det vil muligvis føre til oversvømmelser på din grund.

3) Kig nøje på taget

At lægge nyt tag kan være en voldsomt dyr fornøjelse, og derfor er det værd at undersøge tagets tilstand, inden du køber sommerhus.

Eksempelvis skal et hus ud til havet kunne holde til en hel del, da saltet og blæsten i høj grad tærer på huset. I en tilstandsrapport fremgår kun synlige skader samt en teoretisk restlevetid, og dette kan være meget upræcist. Vær derfor selv opmærksom på at få tjekket taget godt efter, så du ikke får dig en træls overraskelse senere hen.

4) Undersøg badeværelset for fugtskader

Inden du skriver under og gør dig til ejer af et sommerhus, skal du tage et grundigt kig på badeværelset. Revnede og dårlige fuger kan nemlig være årsag til fugtskader og skimmelsvamp.

Ved grundigt at inspicere tilstødende rums vægge og lofter for fugtskjolder, kan du danne dig et indtryk af, om der siver fugt ud fra badeværelset, hvilket på sigt kan få alvorlige konsekvenser.

5) Tjek brønde og kloakledninger

Gamle brønde og kloakledninger i beton har som hovedregel en levetid på 50 år. Efter denne periode vil der være risiko for revner og skader, og det kan komme til at koste dig dyrt.

Brønde og kloakledninger indgår imidlertid ikke i tilstandsrapporten, og som potentiel køber skal du derfor selv sørge for at tjekke tilstanden af disse.

Hvis du synes, det er svært at komme omkring det hele som kommende sommerhusejer, kan du få hjælp til de mange spørgsmål hos en boligadvokat.

Kilde: Issuu.com (udgivet af cator.dk).

You may also like...