3 tips til at undgå tyveri i sommerhuset

En af de ting som vi frygter allermest, når vi er på ferie, det er at få indbrud. Og der er desværre rigtig mange danskere som hvert år vender tilbage til et hjem, hvor der har været ubudne gæster.

I år 2015 blev der anmeldt 176 hjemmerøverier i Danmark, og selvom dette nærmest er en halvering siden år 2008, så er det stadig for mange. Imens de fleste danskere primært bekymre sig om hjemmerøverier, når de er afsted på ferie, så er det lidt anderledes for sommerhusejerne.

De danskere som har et sommerhus er jo væk fra sommerhuset langt det meste af året, hvilket efterlader sommerhuset forsvarsløst og alene i mange dage. Dette gør sommerhuse som et populært mål for indbrudstyve, og selvom mange sommerhuse generelt ikke indeholder så meget værdi, når man ikke opholder sig der, så er det en meget ubehagelig oplevelse.

Der er dog flere ting man kan gøre for at undgå røverier i sit sommerhus, og flere af disse ting er de samme, som man bør gøre med sit helårshjem, når man skal på ferie. Dette kommer der 3 tips til herunder.

Kombiner tænd/sluk uret med lyset og gardinerne

Når indbrudstyve vælger hvilke hjem, som de vil bryde ind i, så iagttager de ofte huset flere dage eller uger i forvejen, indtil de føler sig sikre på at der ikke er nogen hjemme.

Det er derfor vigtigt, at der sker forandringer ved huset, i løbet af den periode man er væk. Dette kan være svært, når man nu ikke er hjemme, men det kan lades at gøre.

En smart metode er at bruge et tænd/sluk ur, som man kan tilslutte sit lys og sine mekaniske gardiner. På den måde indstiller man tænd/sluk uret til at tænde lyset og rulle gardinerne fra og til i et bestemt interval. Hvis ens gardiner er rullet for hele tiden, vil det tiltrække for meget opmærksomhed til ens sommerhus.

Desuden er det smart hvis tyvene kan kigge ind igennem vinduerne, hvilket fx. kan klares med lamelgardiner af denne type, som gør det helt umuligt at kikke ind.

Få naboerne til at fjerne post og reklamer

Et er af de allermest klassiske tegn på, at man ikke er hjemme er, at alle ens breve og reklamer ligger og flyder eller stikker ud af postkassen. Man kan jo ikke så godt tømme postkassen, hvis man ikke er der.

Men hvis man derimod har nogen flinke naboer, som man kan få til at tømme postkassen i sommerhuset i de perioder, hvor man ikke er der, så vil det ligne, at man er der.

Hvis det er muligt, kan man selvfølgelig også prøve at få lavet en aftale om, at man kun vil modtage post, i de perioder man er i sommerhuset.

Efterlad et par gamle sko ved døren

Som sagt er det vigtigt, at få sommerhuset til at se ud som om, at man er der.

Derfor kan man med fordel lade være med at rydde hele sommerhuset op, så tyvene kan kigge ind ad vinduet og se at det ligner, at man lige har været der. Så stil et par sko uden foran døren og lig en åben bog frem med en kaffekop, så det kan ses udefra.

 

You may also like...